Meerdere wegwerkzaamheden deze week in België

Febetra meldt meerdere wegwerkzaamheden op de Belgische wegen de komende tijd. Hieronder een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen.

Viesville
Van 27 juni tot de herfst zullen er op de E42/A15 tussen het viaduct van Viesville en afrit 17 'Courcelles/Gouy' werken plaatsvinden.

De verkeerssituatie wordt gewijzigd als volgt:

 • Het verkeer zal in beide richtingen twee rijstroken behouden:
  - Het verkeer in de richting van Bergen zal gebruik maken van twee rijstroken in tegengestelde richting op de rijstroken die gewoonlijk door het verkeer in de richting van Luik worden gebruikt.
  - Het verkeer in de richting van Luik zal worden omgeleid over de rechterrijstrook en de pechstrook.
 • De maximumsnelheid wordt beperkt tot 70 km/u;
 • Voor bestuurders richting Mons zal afrit 17 'Courcelles/Gouy' niet toegankelijk zijn.
  - Er wordt een omleiding ingesteld via afrit 18 'Chapelle-lez-Herlaimont'.

Doornik
Op de volgende data zal de verkeerssituatie gewijzigd worden op de E429/A8 richting Doornik:

 • Dinsdag 28 juni: Gebruikers die op de autosnelweg E429/A8 in de richting van Doornik rijden, zullen afrit 26 'Enghien' niet kunnen gebruiken. Er wordt een omleiding ingesteld via afrit 27 'Marcq'.
 • Zaterdag 2 juli: De rijstroken op de E429/A8 richting Doornik worden volledig vrijgemaakt tussen afrit 25 'Hoves/Petit-Enghien' en afrit 26 'Enghien'.

In de andere richting, tussen oprit nr. 26 'Enghien' en afrit nr. 25 'Hoves/Petit-Enghien', in de richting van Brussel, zullen de werken zonder gevolgen – of heel beperkt- voor het verkeer doorgaan tot half november.

Bergen
In de nacht van 28 op 29 juni, alleen in de richting van MONS (geleidelijke sluiting vanaf 21.30 uur en volledige sluiting vanaf 22.00 uur) werken uitgevoerd worden.

De verkeerssituatie wordt gewijzigd als volgt:

 • Volledige afsluiting van de E19/A7 vanaf het verkeersknooppunt Familleureux (E19/A7-A501) tot verkeersknooppunt nr. 23 'Nimy-Maisières' en afsluiting van de E42/A15 vanaf Bois d’Haine (E42/A15 – A501);
 • Afsluiting van de opritten van de autosnelweg op het traject: vanaf de N538 Thieu en vanaf de N55 Le Roeulx;
 • Afsluiting van de Thieu snelweg.
 • Er wordt omgeleid via het verkeersknooppunt Bois d’Haine (E42/A15 – A501) naar de A501 tot het verkeersknooppunt 'Familleureux' (E19/A7 – A501), vervolgens via de N57 en de N57B tot Soignies, vervolgens via de N6 tot het verkeersknooppunt n°23 “Nimy-Maisières” (N6 – E42-E19/A7).

Familleureux-brug
Van maandag 27 juni tot half juli op de E19/A7, ter hoogte van de Familleureux-brug, zullen er in beide richtingen werken plaatsvinden:

 • Het verkeer wordt plaatselijk op 2 rijstroken gehandhaafd, maar omgeleid (op de vluchtstrook en op de rechterrijstrook).
 • De maximumsnelheid zal in het gebied worden verlaagd tot 70 km/u.

Gent-centrum
Vanaf maandag 27 juni tot vrijdag 8 juli, zullen er tussen 20u en 6u werken aan de verlichtingen op de op- en afrittencomplex  31 'Gent-Centrum' plaatsvinden. De werken zullen van op de pechstrook plaatsvinden waardoor het verkeer enkel beperkt verkeershinder zal ondervinden.

Bron: Febetra


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven