Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In de hoop de voedselzekerheid te vergroten

Turken gaan tuinbouwgrond pachten in het buitenland

Turkije is van plan land- en tuinbouwgrond te pachten in verschillende landen in Afrika en Latijns-Amerika, in de hoop daar gewassen te verbouwen om zijn land- en tuinbouwteelt op te voeren. De autoriteiten hebben dergelijke mogelijkheden onderzocht in tien landen, naast Venezuela en Soedan. De autoriteiten onderhandelen ook met Oekraïne.

Minister van Land- en Bosbouw Vahit Kirişçi heeft dit plan onlangs besproken met een groep wetgevers. De lokale teelt voldoet aan de binnenlandse consumptie, maar toch is het pachten van grond in het buitenland noodzakelijk als het de bedoeling is land- en tuinbouwproducten te exporteren, aldus Kirişçi.

De minister legde uit dat Turkse telers naar de grote steden trekken en dat door deze volksverhuizing land op het platteland braak komt te liggen. Het Algemeen Directoraat van Landbouwbedrijven (TIGEM) zal het project voor het pachten van landbouwgronden in andere landen coördineren.

De Turkse telers verwachten in het buitenland zonnebloemen, maïs, katoen, suikerriet, klaver, koolzaad, ananas, mango en avocado te kunnen telen. De meeste producten zullen bestemd zijn voor de export en de projecten zullen worden uitgevoerd door de particuliere sector.

Bron: hurriyetdailynews.com

Publicatiedatum: