Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse regering stemt in met 10.000 nieuwe visa voor seizoensarbeiders

De Britse minister van Milieu, George Eustice, heeft na druk van de UK Trade and Business Commission een nieuwe route voor 10.000 agrarische seizoensarbeiders naar het VK onthuld. Na berichten dat groenten en fruit niet geplukt en geoogst zullen worden, heeft de regering bevestigd dat 8.000 fruit- en groenteplukkers en 2.000 werknemers in de pluimveesector een nieuwe visum voor seizoensarbeid zullen krijgen.

Aangezien de problemen met de arbeidskrachten niet beperkt blijven tot de landbouw en ook de reis- en horecasector met acute tekorten te kampen heeft, hebben de commissarissen opgeroepen tot een meer doordachte en alomvattende strategie om deze problemen aan te pakken waarmee de bedrijven sinds de uitvoering van de Brexit-deal van de regering te maken hebben.

Caroline Lucas, parlementslid en lid van de UK Trade and Business Commission, zei hierover het volgende: "Het is goed dat de regering eindelijk het probleem erkent, maar de land- en tuinbouw is niet de enige sector die te kampen heeft met een tekort aan arbeidskrachten en een versnipperde aanpak zal niet volstaan om het hoofd te bieden aan de uitdagingen op het vlak van arbeidskrachten die het gevolg zijn van hun repressieve aanpak van immigratie.

Bron: southwestfarmer.co.uk

Publicatiedatum: