Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Steeds vaker groenten, fruit, noten en zuidvruchten als gezonde snacks in het kerstpakket"

De verkoop van kerstpakketten met biologische, gezonde en lokale producten groeit. Drie medewerkers van kerstpakkettengroothandels geven aan hoe zij naar deze trend kijken en welk kerstpakket we in 2022 kunnen verwachten.

“Wij merken dat onze klanten lokale producten in kerstpakketten waarderen. Daarom bieden wij kerstpakketten met zowel foodartikelen als non-foodartikelen aan waarmee wij lokale boeren en producenten kunnen steunen.” Streekproducten zoals lokale kazen, stroopwafels en lokale hapjes maken uiteraard deel uit van lokale kerstpakketten", vertelt Luke van Kerstpakketten Idee. “Lokale ondernemers kunnen langskomen in onze showroom in Eindhoven. Daar kunnen zij zelf kerstpakketten op maat samenstellen. In onze showroom kiest de klant uit lokale producten, waarbij wij precies kunnen vertellen waar het vandaan komt. Dat geeft een gevoel van vertrouwen.” 

Ook Annette van Kerstpakket Webshop levert sinds kort lokale kerstpakketten. “Voor ons maakt het aanbieden van lokale kerstpakketten deel uit van verantwoord ondernemen. Lokale producten zijn milieuvriendelijker en ondersteunen onze lokale economie. Wij helpen graag Nederlandse boeren en bedrijven door de producten in ons kerstpakket assortiment op te nemen.”

Naast lokale producten, zijn er nog veel meer manieren om duurzame kerstpakketten samen te stellen. “Wij zien al jaren een toenemende interesse van bedrijven in duurzaam en verantwoord ondernemen,” vertelt Daniël van Kerstpakketten Expert. “Wij vullen onze kerstpakketten met producten die op een duurzame wijze zijn verkregen. Je kunt daarbij denken aan fair trade producten en biologische etenswaren.” Ook Luke van Kerstpakketten Idee merkt een toenemende belangstelling vanuit bedrijven voor duurzame kerstpakketten. “Wij proberen altijd iets terug te geven aan de maatschappij met onze kerstgeschenken. Wij streven daarom naar originele kerstpakketten die een positief effect hebben op het milieu en de samenleving.”

Alle drie de medewerkers die wij spraken bemerken dat er ieder jaar meer verantwoorde en duurzame kerstpakketten verkocht worden. Hier passen zij hun assortiment voortdurend op aan. “Met onze gezonde kerstgeschenken kunnen ondernemers hun werknemers ondersteunen in hun persoonlijke doelen,” zegt Annette van Kerstpakket Webshop. “Wij ontwerpen onze kerstpakketten met oog op de bewuste maatschappij.” Daniël van Kerstpakketten Expert vertelt hoe hij kerstgeschenken creëert die aansluiten op goede voornemens: “Wij voegen vaker gezonde snacks toe aan onze kerstpakketten, zoals noten, groenten, fruit en zuidvruchten. Deze producten zijn vaak biologisch en fair trade. Wij krijgen veel positieve feedback op onze bewuste kerstpakketten.”

“Bewust eten gaat ook over weten waar je eten vandaan komt,” bemerkt Luke van Kerstpakketten Idee, “dat vinden mensen steeds belangrijker. Wij hebben een aantal jaar geleden kerstpakketten samengesteld met alles wat je nodig hebt om te beginnen met tuinieren. Denk bijvoorbeeld aan een gieter, handschoenen, kweeksets en zaadjes. Met een saladeboek erbij kan men aan de slag met groenten en fruit die zij zelf gezaaid of gekweekt hebben.”

Wat kun je van het kerstpakket verwachten in 2022?
Dat ligt uiteraard aan de waarden en keuzecriteria van jouw werkgever. Volgens de kerstpakkettengroothandels is er een goede hoop op een kerstpakket met biologische, fair trade en lokale producten waarmee jij gezond het nieuwe jaar ingaat. Ook kerstgeschenken met bakpakketten, sportpakketten en tuiniersbenodigdheden staan hoog op de verlanglijst van ondernemers. 

Voor meer informatie:
www.kerstpakkettenidee.nl
www.kerstpakketwebshop.nl 
www.kerstpakketten.expert 

Publicatiedatum: