Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Neelkanth Mishra:

"India kan handelstekort verkleinen door import avocado en blauwe bes te verlagen"

Het handelstekort van India wordt groter en de belangrijkste oorzaak daarvan zijn de stijgende energieprijzen, als gevolg van geopolitieke conflicten en knelpunten in de aanvoer. Neelkanth Mishra van Credit Suisse's heeft een oplossing om de situatie te redden. Het gaat om het terugdringen van de import van blauwe bessen en avocado's.

India is een netto-importeur van grondstoffen en energie, en de prijzen van beide zijn de afgelopen maanden sterk gestegen. Uit gegevens blijkt dat India tussen 2015-21 88% van zijn jaarlijkse olieverbruik heeft geïmporteerd en 29% voor steenkool in 2020.

Mishra: "Energie is aanzienlijk duurder geworden en daarom is het belangrijk om ons importmandje te veranderen. Dus als we onze geïmporteerde energie niet met dat volume kunnen en mogen verminderen, dan moeten we de geïmporteerde avocado's verminderen, we moeten de hoeveelheid geïmporteerde blauwe bessen verminderen en ik weet dat het om kleine aantallen gaat, maar overal waar we afhankelijk zijn van invoer die tot op zekere hoogte discretionair is, moeten we die invoer verminderen."

Bron: economictimes.indiatimes.com

Publicatiedatum: