Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fairtrade dringt er bij Britse shoppers op aan niet af te zien van Fairtrade aankopen

Volgens Fairtrade hebben de telers in de ontwikkelingslanden te kampen met een flinke stijging van zowel de kosten voor levensonderhoud als de kosten voor de teelt. Daarom worden shoppers opgeroepen om Fairtrade-producten te blijven kopen, omdat ze vrezen voor een "neerwaartse spiraal" als worstelende Britten op zoek gaan naar manieren om geld te besparen tijdens de crisis rond de kosten van levensonderhoud.

Volgens Anna Barker, hoofd verantwoord ondernemen van de Fairtrade Foundation, heeft de organisatie geen verschuiving gezien in de bestedingen ten nadele van het ethische merk, maar maakt ze zich zorgen over hoe de mensen zouden reageren op de steeds grotere druk op hun financiƫn. De inflatie in het VK bereikte in april 9%, het hoogste niveau in 40 jaar. Gevreesd wordt dat consumenten zich minder zorgen zullen maken over duurzaamheid en in plaats daarvan op zoek zullen gaan naar de goedkoopste producten.

Bron: theguardian.com
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: