Tigran Richter nieuwe voorzitter Europatat

Europatat, de Europese aardappelhandelsorganisatie, heeft voor het eerst sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie een fysieke algemene vergadering gehouden. De leden van Europatat hebben een nieuw bestuur gekozen om de vereniging de komende jaren te leiden.

Europatat verwelkomt Tigran Richter als nieuwe voorzitter, evenals Domenico Citterio en Heero Gramsma in hun functie van respectievelijk vice-voorzitter en penningmeester.

Na twee jaar van online-vergaderingen als gevolg van de pandemie, kwam de Europese aardappelgemeenschap opnieuw bijeen in Dublin in het kader van het World Potato Congress om de 70e verjaardag van Europatat te vieren. Op zondag 29 mei namen meer dan 90 afgevaardigden uit 21 verschillende landen deel aan de receptie ter gelegenheid van de verjaardag, die werd gehouden in de Member's Club van de Royal Dublin Society.

Tijdens de bijeenkomst van de Algemene Vergadering is een nieuw bestuur gekozen, waarbij Tigran Richter (DKHV) is benoemd tot opvolger van scheidend voorzitter Gilles Fontaine (Desmazières) die Europatat de afgelopen vier jaar met succes heeft geleid. Heero Gramsma (Luonnosta) is herkozen als penningmeester voor een laatste mandaat tot 2026 en Domenico Citterio (Fruitimprese) blijft aan als vice-voorzitter tot 2024.

De leden van Europatat hebben de rekeningen van de vereniging en een nieuwe Strategie voor de periode 2022-2025 goedgekeurd. Dit strategisch plan, waarin een nieuwe visie en missie voor Europatat wordt beschreven, evenals de belangrijkste actiegebieden en prioriteiten voor de komende drie jaar, zal als leidraad dienen voor de vereniging om de belangen van de sector op de korte tot middellange termijn te dienen en vooruitgang te boeken met betrekking tot al haar belangrijke doelstellingen.

Tigran Richter, de nieuwe voorzitter van Europatat, heeft de nieuwe strategie van de vereniging verwelkomd en de leden van de raad van bestuur en alle leden bedankt voor hun vertrouwen. Richter is directeur van NORIKA, een Duits aardappelveredelingsbedrijf dat wereldwijd actief is en lid van het Deutscher Kartoffelhandelsverband (DKHV), de vereniging van de Duitse aardappelhandelaren, die hem voorgedragen heeft als kandidaat voor de vacante bestuursfunctie van Europatat. Richter is sinds 2017 ook lid van het Raadgevend Comité van Europatat en is de aftredende voorzitter van de Zaadcommissie van Europatat.

Voor meer informatie:
Europatat
Rue de Trèves 49-51, bte 8 1040
Brussel – België
+32 (0)2 777 15 85
secretariat@europatat.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven