Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bus vertrekt donderdag 12 mei vanuit Oene

Voedingswaren gevraagd voor hulptransport naar Oekraïne

Tholen - Vanaf een boerderij in Oene vertrekt donderdag 12 mei een grote Transporterbus, vol met voedingswaren en hulpmiddelen, naar Oekraïne. Het hulptransport, georganiseerd door Zwier van der Weerd, doet hiervoor een oproep tot donatie van voedingswaren.

"Het was een vrij spontane actie", vertelt vriend Frank Visscher van Tenfood. "Zoals in de vele nieuwsberichten, zowel in de kranten als op de televisie en social media kanalen, is te lezen, is de situatie in Oekraïne schrijnend. Mensen vechten daar letterlijk voor hun leven."

Foto rechts: Zwier van der Weerd

"Hierop besloot hij een bus aan te schaffen en transport naar Oekraïne te regelen. De bus zal bestuurd worden door iemand die bekend is met Oekraïne en haar wegen, waardoor hij ervoor zal zorgen dat alle voeding en hulpmiddelen daar op de plek komen waar dit het hardst nodig is."

Hiervoor vragen de initiatiefnemers nog wel donaties voor alle voedingswaren die mensen kunnen missen. "Zwier is hierbij op zoek naar soep, bonen, vlees. Maar bijvoorbeeld ook bloem, suiker en olie."

De voedingswaren kunnen tot en met woensdag 11 mei worden ingeleverd in ‘t Koffiehuys aan de Hogestraat 5 in Oene.

Voor meer informatie:
Frank Visscher
Tel: +31 6 53731259 
f.visscher@tenfood.nl