Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minister Rees-Mogg: "Bedrijven kunnen zich zo op dringender zaken concentreren"

VK stelt post-Brexit voedselcontroles op EU-invoer uit tot eind 2023

De Britse regering stelt de controles op ingevoerde levensmiddelen en AGF-producten uit de EU uit tot eind 2023. Deze controles zouden in juli 2022 worden ingevoerd, maar de regering zei afgelopen woensdag dat in het kader van de evaluatie zal worden nagegaan hoe de resterende controles "op een verbeterde manier" kunnen worden uitgevoerd en dat de conclusies in het najaar zullen worden bekendgemaakt. De nieuwe controleregeling zal dan eind volgend jaar van kracht worden.

Controles voor de vierde keer uitgesteld
Deze verklaring is de vierde keer dat Groot-Brittanniƫ de invoering van sanitaire en fytosanitaire controles op EU-invoer heeft uitgesteld. De ministers rechtvaardigden de eerdere vertragingen met het argument dat de bedrijven in de EU meer tijd moeten krijgen om zich aan de nieuwe eisen aan te passen en dat de havens de nodige infrastructuur moeten aanleggen.

Brexit-minister van Kansen Jacob Rees-Mogg zei dat bedrijven zich nu kunnen concentreren op het herstel van de pandemie, het aanpakken van problemen met de wereldwijde toeleveringsketen en ervoor zorgen dat nieuwe kosten niet worden doorberekend aan de consument.

Pre-notificatie en volledige douaneaangiften blijven van kracht
Pre-notificatie, ofwel het vooraf aanmelden van alle landbouwproducten en levensmiddelen (zowel dierlijke als plantaardige) in het Britse systeem IPAFFS, is sinds 1 januari 2022 verplicht. Deze vereisten blijven van kracht.

Bron: politico.eu

Publicatiedatum: