Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 15

Flinke plus voor aubergineprijs in Paasweek

Er werden driftig Paasaankopen gedaan afgelopen week. Het resulteerde in stevige prijzen op de klok in Vlaanderen. Wie aan het eind van de week de balans opmaakt en naar de middenprijzen kijkt, ziet ten opzichte van week 14 vooral gestegen sla- en aubergine-prijzen bij het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT). 

De aubergineprijs sloot week 15 af met een kiloprijs van 1,62 euro. In week 14 was dat nog 1,077 euro. De komkommerprijs, die halverwege vorige week nog flinke uitschieters had, komt uiteindelijk uit op een stuksprijs van net geen 75 eurocent. Eén cent meer dan in week 14. 

De slaprijzen stegen over de hele linie in de week voor Pasen. Lollo Rossa uit de serre leverde per stuk met 1,925 euro het meest op. Een kilo veldsla ging weg voor gemiddeld 1,453 euro. 

Over de hele linie stegen ook de aardbeienprijzen. Uitzondering is Elsanta. Gemiddeld ging een kilo aardbeien weg voor 4,957 euro. 

Bekijk hier alle middenprijzen over week 15 voor groenten en fruit