Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwarte knoflook heeft potentie om de bloeddruk gezond te houden

Uit een nieuwe klinische studie onder mensen met een licht verhoogd cholesterolgehalte is gebleken dat Aged Black Garlic (ABG+) van Pharmactive Biotech Products de bloeddruk gunstig beïnvloedt.

ABG+ wordt lokaal geteeld, op slechts twee uur van het laboratorium van Pharmactive. De knoflook wordt volgens een duurzaam procedé verwerkt, waarbij nauwelijks afval vrijkomt en dat een zeer lage milieu-impact heeft. 

De resultaten van het onderzoek werden op 18 januari 2022 in het wetenschappelijke blad Nutrients gepubliceerd. Het onderzoek vond plaats in het Academisch Ziekenhuis de Sant Joan de Reus in Barcelona en werd geleid door Dr. Rosa Valls. Aan het onderzoek namen 67 volwassenen met een verhoogd cholesterolgehalte en relatief hoge LDL-waarden deel. 

Iedere deelnemer consumeerde gedurende zes weken dagelijks 250mg ABG+ of een placebo. De proefpersonen kregen tevens een dieet voorgeschreven. 

Uit de resultaten bleek dat het ABG+-extract de diastolische bloeddruk beduidend had verlaagd met gemiddeld 5,85 Hg ten opzichte van de placebogroep. Deze gunstige werking werd vooral onder mannelijke proefpersonen gezien. "Een daling van de diastolische bloeddruk met slechts 5mm Hg verlaagt het risico op een beroerte of andere trombotische aandoeningen al aanzienlijk," legt Alberto Espinel uit, hoofd O&O bij Pharmactive. 

Ongeveer een derde van de volwassenen wereldwijd heeft een te hoge bloeddruk, wat één van de voornaamste, voorkombare oorzaken van hart- en vaatziekten en sterfte is. Het risico op hart- en vaataandoeningen en beroertes bij mensen tussen de 40 en 89 jaar verdubbelt bij iedere 10mm Hg -stijging van de diastolische bloeddruk.

Milieuvriendelijk geproduceerd
De knoflooktenen kleuren zwart en krijgen een zachte, geleiachtige textuur, en de kenmerkende sterke knoflookgeur wordt zoeter. Gedurende dit proces vinden er grote biochemische veranderingen plaats in de bollen. De voornaamste organische sulfoxiden in knoflook, alliine en allicine, nemen af maar een krachtig bioactief complex van oplosbare polyfenolen, van met name SAC, flavonoïden en melanoïdines, neemt fors toe. Er wordt aangenomen dat deze antioxidanten de voornaamste kracht achter de beschermende eigenschappen van ABG+ zijn. 

Het ABG+-extract van Pharmactive is gestandaardiseerd op 1,25mg S-allyl-L-cysteïne (SAC). Het product wordt geproduceerd volgens de gepatenteerde ABG Cool-Tech-ageing-techniek van het bedrijf. De rijke concentratie SAC wordt gevalideerd door middel van HPLC (high-performance liquid chromatography). 

"In verse knoflook is SAC nagenoeg afwezig. Door rijping onder specifieke omgevingsomstandigheden neemt de concentratie van deze stof toe," legt Espinel uit. 

"Dit is één van de eerste onderzoeken waarmee het gunstige effect van ABG+ op de bloeddruk is aangetoond. Het is een natuurlijk alternatief onder bevolkingsgroepen waar de interventiestrategieën nu vooral bestaan uit voedings- en levensstijladviezen," aldus Espinel. 

Voor meer informatie: 
Eva Criado
Pharmactive Biotech Products, S.L.U.
Tel.: +34 625 926 940
eva.criado@pharmactive.eu  
www.pharmactive.eu 

Publicatiedatum: