Samskip voegt luchtvracht toe aan cargoportfolio

Samskip bundelt de expertise van haar projectvrachtactiviteiten in Bremen en haar speciale luchtvrachtteam op de luchthaven Schiphol in Nederland om haar volledige potentieel in de logistiek van speciale ladingen te benutten

Het gezamenlijke initiatief creëert één centraal punt voor capaciteiten variërend van expreslevering van luchtvracht, via breakbulk, heavy lift en buitenmaatse bewegingen van speciale ladingen over zee. De one-stop-shop service omvat gecoördineerde vliegtuig- en scheepsbevrachting door Samskip.

"We breiden ons vermogen uit om uitzonderlijke transportuitdagingen te overwinnen door bewezen expertise in lucht- en zeevaartlogistiek samen te brengen," zegt Jens Siedentopf, hoofd Breakbulk Projects, Samskip.

Samskip, dat zich vooral bezighoudt met multimodaal vervoer, heeft projectladingen geïdentificeerd als een sterke groeimogelijkheid, gebaseerd op haar wereldwijde logistieke aanwezigheid en het potentieel om te coördineren met haar shortsea, spoor, trucking en binnenvaart service netwerk. De mogelijkheid om luchtvracht toe te voegen aan de project cargo mix volgt op de introductie van Samskip Air in mei 2021.

Het bedrijf richt zich meer op groeiende volumes op basis van logistieke expertise dan op opportunisme. Siedentopf zegt dat een klus voor een oliemaatschappij, waarbij sommige ladingen over zee werden verzonden en een vliegtuig werd gecharterd om dringend benodigd materieel door de lucht te vervoeren "om booreilanden operationeel te krijgen na een storm", heeft aangetoond wat er mogelijk is. Bij een andere opdracht, voor een mijnbouwbedrijf, werd materiaal zowel over zee als per vliegtuig van deur tot deur vervoerd, waarbij Samskip aan beide zijden het vrachtvervoer verzorgde.

"We boden volledige logistieke projectdiensten aan die tegemoet kwamen aan de behoefte van de klant om hun activa weer werkend en winstgevend te krijgen, ondersteund door buitenmaatse ladingen die over zee werden vervoerd," zegt Siedentopf. Andere gebieden waar Samskip's luchtvrachtvaardigheden een impact hebben gehad zijn onder andere logistiek management voor China's mobiele telefoonsector, voegt hij eraan toe.

De aantrekkingskracht van Samskip als luchtvrachtdienstverlener voor te zware/overbemeten ladingen zou volgens Siedentopf een "no brainer" kunnen zijn voor haar bestaande projectvrachtklanten. "Op basis van onze uitgebreide kennis bieden wij diensten aan die variëren van logistiek management tot individuele transportplanning van oorsprong tot bestemming. We hebben er een specialiteit van gemaakt, transportdiensten op maat te combineren tot aantrekkelijke vrachtprijzen. We beschikken over de ervaring, de engineering en de risicobeoordeling, de bevrachtingsoplossingen en het materieel om onze ambities te ondersteunen."

Met 47 kantoren in 35 landen heeft Samskip ook het netwerk, het lokale personeel, de kennis van douaneformaliteiten en de digitale boekingssystemen "om pijnloze, A-Z project cargo logistiek te ondersteunen voor zowel grote als kleine klanten, ongeacht de uitdaging of de routing" zegt Siedentopf.

Voor meer informatie:
Thorunn Inga Ingjaldsdóttir
Samskip
+354 458 8150
thorunn.inga.ingjaldsdottir@samskip.com 
www.samskip.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven