Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Klanten over de hele wereld vragen om premium dadels voor de Ramadan"

"De Ramadan in het voornaamste seizoen voor onze dadels. Voor zonsopkomst en na zonsondergang willen moslims de beste dadels eten," zegt David Baxter van Bard Valley Date Growers. In deze periode van het jaar worden er ook veel dadels cadeau gegeven, vandaar dat er vanuit de hele wereld veel vraag is naar de producten van het bedrijf. Het unieke microklimaat in Californië en Arizona biedt de telers van Bard Valley exact wat zij nodig hebben. "Hitte, een lage luchtvochtigheid en de Colorado-rivier creëren de perfecte omstandigheden voor het telen van een premium product," licht Baxter toe. 

Ongeveer 75% tot 80% van de oogst wordt in de VS en Canada afgezet. De overige 20% wordt naar het buitenland geëxporteerd. "Zuidoost-Azië is onze voornaamste markt. Met name landen als Indonesië, Maleisië en Singapore nemen onze dadels af voor de Ramadan. Zo sturen we ieder jaar voor de Ramadan dadels naar de Amerikaanse ambassade in Indonesië," vervolgt Baxter. Naast Zuidoost-Azië vinden de dadels ook hun weg naar Australië, Nieuw-Zeeland, Europa, Japan en het Midden-Oosten. 


Op tijd bestellen
Hoewel de Ramadan pas op 2 april begint, raadt Baxter aan om op tijd te bestellen. "We willen genoeg tijd hebben om alle orders te verwerken. Dit gezien de huidige logistieke problemen die hun weerslag op de handel hebben," legt hij uit. De dadels van het bedrijf worden vanuit Californië verladen, maar de beschikbaarheid van schepen is zeer beperkt. "De beschikbaarheid van schepen is momenteel de grootste uitdaging voor onze exportactiviteiten." Hoewel het werken met vroege orders wat verlichting biedt, kampt het bedrijf nog altijd met vertragingen. 

De dadels van de 14 telers van Bard Valley worden vermarkt onder het merk Natural Delights. "We onderscheiden onszelf door waarde te creëren en te focussen op onze kwaliteit en merknaam," zegt Baxter. "We doen meer aan marketing dan welk ander dadelbedrijf ter wereld. Dit houdt in dat we retailers steunen met promotiematerialen, acties organiseren, samenwerken met diëtisten en influencers en onze producten pitchen in de media. Op de Noord-Amerikaanse markt consumeren steeds meer mensen dadels en de vraag blijft groeien. "De bekendheid van het merk Natural Delights is groot en we zijn zowel in de VS als Canada marktleider binnen de dadelcategorie met een marktaandeel van respectievelijk 50% en 55%."


Productinnovaties
Hoewel de ontpitte dadel nog altijd geldt als het belangrijkste product van Bard Valley neemt de populariteit van de overige dadelproducten eveneens toe. "Onlangs introduceerden we Mini Medjools, een snackproduct, waarvan de afzet snel groeit." Voor de feestdagen bieden we met pure chocolade omhulde Medjoul dadels aan, die vermeld worden op de lijst met beste eetbare geschenken voor alle type eters van Fox News. Ze zijn slechts een korte periode van het jaar verkrijgbaar, van november tot Pasen. "We richten ons altijd op innovatie. Op dadels rust van oudsher een bepaald stigma, maar dankzij productinnovatie kunnen we mensen verleiden om ze op nieuwe manieren te proberen."

 

Medjoul dadels met een laagje pure chocolade.

Bezoek het team van Bard Valley Date Growers op 15 december in stand 552 tijdens de New York Produce Show en maak kennis met hun unieke dadelproducten.

Voor meer informatie: 
David Baxter
Bard Valley Date Growers
[email protected]
www.bvdg.com

Publicatiedatum: