Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten en fruit als antwoord op graffiti

Cibo, pseudoniem van Pier Paolo Spinazze, maakt al 10 jaar op klaarlichte dag kunstwerken van graffiti in de straten van Verona, waarbij hij de muren, die beklad zijn met schrifttekens en hakenkruizen, bedekt met afbeeldingen van Italiaanse groenten en fruit of voedingsmiddelen. De video's van zijn werken gaan de hele wereld over.

De inspiratie voor zijn graffiti is het uitwissen van de haatboodschappen. De 39-jarige straatkunstenaar voelt zich gedwongen door het gezonde verstand en tekent, over hakenkruizen of beledigingen, tomaten, pompoenen, watermeloenen en andere gewassen.

Zijn opdracht is dus de boodschappen die haat zaaien te verbergen met iets goeds, voedsel, de vrucht van goed zaaien. Hoewel zijn werken vaak beschadigd en overschilderd worden door andere geschriften, vernieuwt de kunstenaar Cibo, als een vreedzaam antwoord, voortdurend zijn onderwerpen.

Pier Paolo Spinazze weet precies op welke straten en muren het vaakst symbolen van haat verschijnen. In zijn kleine werkplaats heeft hij een plattegrond van de stad Verona, waarop hij precies de punten heeft aangegeven waar hij wil ingrijpen. Hij vraagt volgers op zijn sociale pagina's ook om andere locaties aan te wijzen.

“Ik zag de tekenen van neo-fascistisch geweld bij mijn vrienden. Elf jaar geleden vermoordde een groep neo-fascisten een medestudent. Na die dag besloot ik dat het genoeg was”, verklaart Cibo. En zo besloot hij met kunst, cultuur en ironie de Italiaanse keuken te exploiteren en er een krachtig wapen tegen geweld van te maken.

Voor meer informatie:
[email protected]
cibo.oooo