Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Besparen dankzij etiketten zonder rugpapier

Tot wel 60% besparing op materiaal en 100% op afval. Dat is wat producent Labelcare mogelijk belooft te maken met nieuwe etiketten die luisteren naar de naam Linerless. 

De zelfklevende etiketten bevatten geen rugpapier en helpen afval te verminderen, grondstoffen te besparen en tegelijkertijd de totale kosten te verlagen. 

Wat is Linerless?
Een standaard etiket haalt u van het backingpaper (rugpapier) af. Dit vaak gele backingpapier is niet nodig voor de Linerless etiketten. Op de voorzijde van het etiket zorgt een speciaal samengestelde releasecoating ervoor dat Linerless etiketten geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Het printen gaat nog op exact dezelfde manier.

Linerless etiketten worden dus geprint zonder rugpapier. Dit betekent dat er minder afval en koolstofemissie is en dat er 50% meer etiketten op een rol zitten. Besparing op arbeids- en transportkosten en minder opslagruimte zijn ook voordelen die worden bereikt met Linerless etiketten. Hierdoor heeft uw organisatie een kleinere CO2-emissie.

Voor wie?
Linerless machines zijn verkrijgbaar voor de grootverbruiker (etiketteersysteem) maar ook voor kleinere gebruikers (printer)zoals in het MKB, webshops of andere kleinere bedrijven. Voorbeelden van gebruik zijn o.a. weegschaaletiketten, schapetiketten, voedseletiketten en diverse magazijntoepassingen zoals ontvangst, opslag, orderverzameling en verzending zijn enkele voorbeelden waarvoor Linerless etiketten geschikt zijn.

Labelcare wil actief aan de slag met het door ontwikkelen van de Linerless markt in Nederland, vertelt Marco Fasel. "Er staan al machines bij enige beurgenoteerde ondernemingen wereldwijd. Daar heeft het Linerless concept zich inmiddels bewezen want juist binnen dit soort bedrijven is duurzaamheid en het beperken van de carbon footprint tegenwoordig een belangrijk issue."

Voor meer informatie:
Marco Fasel
Labelcare
[email protected] 
www.labelcare.nl 

Publicatiedatum: