Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luxe aardappelen in karton verpakt

Het Finse Tuorekartano Oy introduceerde onlangs een alternatieve, plasticvrije aardappelverpakking voor haar aardappelspecialiteiten. De premium La Ratte aardappelen van Tuorekartano Oy worden sinds kort verpakt in een eenvoudig te recyclen, biologisch afbreekbare verpakking van duurzaam en lichtgewicht karton, dat wordt geproduceerd door Metsä Board, onderdeel van de Metsä Group. Het karton is ideaal om de  aardappelen te beschermen tegen beschadiging en zonlicht. Het kleine verpakkingsformaat draagt bovendien bij aan het terugdringen van voedselverspilling. 

"Tuorekartano is een bedrijf dat zich inzet voor de Agenda 2030 and Commitment 2050-doelen en dat zelf ook duidelijke duurzaamheidsdoelstellingen heeft geformuleerd. Plasticvrije verpakkingen, zoals de la Ratte dozen, maken hiervan onderdeel uit. We hebben de hoeveelheid plastic in onze verpakkingsmaterialen al met 25% weten te reduceren," vertelt Kari Kastari, CEO van Tuorekartano Oy. 

De verpakking is vervaardigd van lichtgewicht Metsäboard Prime FBB EB karton, dat bestaat uit zuivere vezels en geschikt is voor voedselcontact. De coating van het karton verbetert de barrière tegen vocht en vet. Daarnaast kan de verpakking gemakkelijk worden gerecycled en thuis worden gecomposteerd. 

"Het milieu is belangrijk voor ons en daarom proberen we onze activiteiten en processen voortdurend te verbeteren en milieuvriendelijker te maken. Het is dan ook essentieel dat de materialen die we gebruiken kunnen worden gerecycled en goedgekeurd zijn voor voedselcontact. Het Metsä Board-karton voldoet aan onze eisen in termen van duurzaamheid en bedrukbaarheid," aldus Kalle Hurttila, production director bij Hurtti-Paino Oy, de producent van de La Ratte-verpakking. 

Voor meer informatie:
Marjo Halonen
Metsä Board
Tel: +358 (0)50 598 7046
[email protected]

Publicatiedatum: