Alleen vandaag nog voor vaststelling TVL Q1

Na afloop van een subsidieperiode vraagt RVO ondernemers naar hun werkelijke omzet. Dit wordt de vaststelling genoemd. De deadline voor de vaststelling van TVL Q1 2021 is vanmiddag om 17:00 uur. 

Ondernemers kregen een e-mail met de vraag hun werkelijke omzet door te geven. Dit moet voor vanmiddag (donderdag 11 november) 17:00 uur gebeuren. Op dit moment (peildatum: 10 november) hebben we 99.109 vaststellingsverzoeken verstuurd. Daarvan zijn er nu 54.841 vastgesteld.

Akkoord geven of zelf invullen
Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie. Als ondernemers niet reageren, nemen we zelf een zorgvuldig besluit over de hoogte van de definitieve subsidie. 

Aanvragen vanaf € 125.000
Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Zij kunnen het accountantsproduct vinden op de website van de NBA.

Ruime betalingsregelingen
Tot nu toe zien we dat het grootste deel van de ondernemers voor TVL Q1 2021 na de definitieve berekening meer geld ontvangt. Ondernemers die toch minder omzetverlies hadden en van wie we het definitieve bedrag naar beneden bijstellen, kunnen wanneer nodig gebruikmaken van ruime, renteloze betalingsregelingen. Zij kunnen online een betalingsregeling treffen en kiezen uit terugbetalen in 6 of 12 maandelijkse termijnen. Een persoonlijke betalingsregeling is ook mogelijk.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven