Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lorentzen & Sievers

Verpakking onder de loep: noviteiten en evenementen

Op 21 oktober nodigde Lorentzen & Sievers (L&S) uit tot een bezoekje aan Hamburg. Fruitimporteurs, verkopers, producenten, voedselretailers en verpakkings(machine)producenten lieten zich informeren over verpakkingen op basis van papier, deelt het bedrijf mee. Technologen en wetenschappers van Mayr Melnhof, DS Smith, Fraunhofer en de Papiertechnischen Stiftung leverden elk meer dan een uur praktische evenals wetenschappelijke inzichten van de productie tot aan de recycling. Er werd gediscussieerd over de inzet van plantenreststoffen, bijvoorbeeld graspapier. Voor de wetenschappers overwegend een "can do“, voor de kartonproducenten voor het grootste deel een "rode vlag". Met name bij de recycling leiden verontreinigingen in het proceswater tot enorme storingen.

Wie in het thema geïnteresseerd is kan achteraf op aanvraag passende informatie van L&S krijgen of kan op het European Packaging Forum het gesprek aangaan. Als samenwerkingspartner zal L&S persoonlijk en met een stand aanwezig zijn, samen met haar PET-tray-partner INFIA. De volgende bijeenkomst over het thema "kringloopeconomie 2022" vindt op 3 november 2022 weer in Hamburg plaats. Voorinschrijvingen worden op dit moment al door L&S geaccepteerd.

Nieuwe papieren flowpack
L&S heeft onlangs een nieuwe papieren flowpack voor bio-wortelen gerealiseerd, die recyclebaar is en vrij van fossiele grondstoffen. Een speciale laag zorgt ervoor dat het papier tegen product- en condensvocht kan. Dankzij een op houtvezels gebaseerde cellulosefolie heeft men ook zicht op het product. Speciale coatings die het probleemloos sealen mogelijk maken en op water gebaseerde drukinkten zorgen voor een rondom duurzaam product. De gas- en vochtuitwisseling door het papier heen zorgt voor een positief microklimaat in de verpakking, wat zich positief op de houdbaarheid van het fruit uitwerkt.

Ook tijdens het tweede European Packaging Forum gaat het om papier- en op folie gebaseerde verpakkingen, recycling, kringloopeconomie en duurzaamheid in de breedste zin. Als samenwerkingspartners staan INFIA en L&S tussen de voordrachten door evenals tijdens de podiumdiscussie voor vragen ter beschikking.

"Het kennisniveau in de industrie is nu erg hoog, maar de complexiteit neemt permanent toe," zegt Claudia Schuh van L&S over de huidige situatie. "Alleen al om de voor volgend jaar aangekondigde wijzigingen in de Verpakkingswet en de huidige versie van de minimumstandaard voor het meten van de recyclebaarheid echt te begrijpen en de kansen die daaruit voortvloeien te herkennen en te implementeren, stelt ons voor grote uitdagingen. Maar we zien de beweging hierin en zijn blij dat de eisen van de markt beetje bij beetje worden onderkend en geïmplementeerd. Duurzaamheid betekent niet alleen voldoen aan de milieueisen, maar ook aan de economische eisen."

Voor meer informatie:
Claudia Schuh 
Lorentzen & Sievers GmbH
Immenhacken 3 
24558 Henstedt-Ulzburg, Duitsland
+ 49 (0)4193 980 99 32 
claudia.schuh@lorentzen-sievers.de  
www.lorentzen-sievers.de 

Publicatiedatum: