Grote mandarijnenoogst verwacht in Georgië

Georgië verwacht in 2021 een oogst van 70.000 ton Satsuma's. Als het zover komt, zal deze oogst de grootste zijn in de periode 2017-2021. Een ander kenmerk van dit seizoen dat van invloed kan zijn op de prijzen, is de relatief kleine maat van de mandarijnen als gevolg van de bovenmatige oogsten en de regens in september.

De exporteurs zullen in november beginnen met de actieve aankoop van mandarijnen van de citrustelers. Groothandelaren verklaarden dat de vraag op de exportmarkten, vooral in Rusland en Oekraïne, altijd groot is voor mandarijnen van hoge kwaliteit, d.w.z. groot van formaat en zonder zichtbare gebreken. De enige eis van groothandelaren is dan ook kwaliteit. Het aandeel niet-standaard mandarijnen in Georgië varieert gewoonlijk van 10-30%. De exporteurs verwachten echter dat het dit seizoen hoger zal liggen.

De mandarijnenteelt in Georgië is erg versnipperd: de meeste bedrijven hebben minder dan een hectare grond, zodat handelaren veel telers moeten bezoeken om mandarijnen van exportvolume en
-kwaliteit te verzamelen.

Bron: east-fruit.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven