Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF-transporteur blijft specialist in groupage met groeiende vloot

Tholen – “Of ik een beetje Spaans spreek? Ja, zeker, un poquito.” Transportcoördinator Edward Gringhuis van WTG Logistics lacht. Hij is voorbereid op het Spaans seizoen. Aan hem de uitdaging om met het planningsteam de groeiende vloot van het transportbedrijf uit Emmen zo vol en zo gestroomlijnd mogelijk over vooral de Nederlandse, Duitse en Scandinavische wegen te sturen, zoals dagelijks jaarrond gebeurt. Deze winter ook weer met Spaans product. Daarnaast instrueert hij de chauffeurs, waaronder naast een twintigtal mannen ook vier ‘rijdende meiden’.


Brian Meier en Edward Gringhuis

Edward doet dat inmiddels twee jaar bij WTG Logistics. Edward begon met andere woorden dus net voor corona. “We zijn het coronajaar 2020 goed doorgekomen”, vertelt directeur Brian Meier over die periode. “Dankzij de uitbreiding van het aantal opdrachtgevers dat we hebben zijn we goed kunnen blijven rijden. Er waren ook bedrijven waarvoor wij in coronatijd extra konden rijden, omdat zij hard zijn gegroeid.” WTG Logistics rijdt zowel voor exporteurs, importeurs, telers en afnemers. “Eigenlijk voor iedereen in de AGF-wereld zou je kunnen zeggen. We blijven groeien en hebben zeker nog ruimte voor extra opdrachtgevers.”

Groupage
Van oudsher is WTG Logistics de ‘huistransporteur’ van Jager Holland. Het AGF-handelsbedrijf groeit net als het klantenbestand van WTG Logistics. Het resultaat is een flink groeiende vloot. Brian, die ook directeur is van Jager: “Je zou kunnen zeggen dat de wielen meegroeien. Door voor meerdere bedrijven te rijden, doen we aan risicospreiding.”

Edward vult aan: “Wij zijn specialist in groupage met geconditioneerd vervoer. Onze vloot groeit en ons klantenbestand ook, dus is het een mooie klus om te zorgen dat de auto’s zo efficiënt mogelijk vol zitten. Hoe voller de auto’s, hoe sneller en efficiënter dat is.”


Edward medio oktober nog voor veel Hollandse paprika’s, maar binnenkort zal WTG vooral veel Spaans product vervoeren

Nieuw softwaresysteem
Daarbij helpt het dat WTG Logistics op een nieuw softwaresysteem is overgestapt: Mendrix. Daardoor kunnen klanten voortaan zelf opdrachten invoeren in een webportaal met eigen inlog. Edward: “Ik zie, in tegenstelling tot toen we nog met Excel werkten waarin het soms lastig was om er met meerdere mensen in te werken, direct als er iets wijzigt. Alles zit in het systeem, van lostijden, facturatiegegevens tot alle andere benodigde documenten. Het levert ons nog niet direct minder telefoontjes op en dat hoeft ook niet, maar makkelijker is het wel. Voor ons en voor de opdrachtgever.”

Groeiende vloot
Die klanten wisten en weten WTG Logistics goed te vinden. Het transportbedrijf heeft momenteel een vloot met 14 trekkers en 23 koelopleggers, maar daar komen er begin 2022, voordat het traditionele groenteseizoen in april weer losbarst, 4 extra trekkers en 4 extra koelopleggers bij. Ook vorig jaar breidde WTG al uit met vier vrachtwagencombinaties. In coronatijd, toch bijzonder.

Ook bijzonder was dat een van de ‘rijdende meiden’ van WTG Logistics op nationale tv schitterde. Dianne was één van de chauffeuses die meedeed aan het programma ‘Meiden Die Rijden’. Brian: “Wij hebben vier meiden die voor ons rijden, naast momenteel 23 jongens. Op het tv-programma hebben we veel leuke reacties gehad. Niet dat er zich nu opeens twee keer zoveel vrouwen bij ons aanmelden, maar wel is het zo dat je mensen minder hoeft uit te leggen wat wij nu zoal doen. Mensen konden echt zien wat het vak inhoudt en dat op een leuke manier, met humor.”


Still uit aflevering 3 van Meiden Die Rijden, met hier Dianne en op de achtergrond het planningseiland op de werkvloer bij WTG Logistics

Die positieve aandacht voor het chauffeursvak kan zeker geen kwaad. Personeel vinden is in alle sectoren lastig en dat is in het transport niet anders. Brian: “Wij zoeken momenteel nog een fulltime transportplanner en ook een paar chauffeurs. We blijven immers groeien, in vloot, in klanten om voor te vervoeren en dus ook in personeel.”

Voor meer informatie:
Edward Gringhuis
WTG Logistics
Maxwellstraat 25
7825 GA, Emmen
+31 (0)59 15 77 599
edward@wtg-logistics.nl    
info@wtg-logistics.nl 
www.wtg-logistics.nl