Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe fruitpunnet reduceert plastic met 30%

De Novolex-divisie Waddington Europe, specialist op het gebied van thermoformverpakkingen, heeft een nieuwe, geheel uit één materiaal vervaardigde, zachtfruitpunnet ontwikkeld door gebruik te maken van haar baanbrekende MONOAIR cushion-technologie. 

Van oudsher wordt de bodem van een punnet voorzien van een extra laag bubbelvulling die met lijm wordt aangebracht en bedoeld is om het kwetsbare fruit gedurende het transport tegen bederf en kneuzingen te beschermen. De vulling dient echter uit de punnet te worden verwijderd voor deze gerecycled kan worden. 

"Het MONOAIR 'kussen' is nu in de bodem van de geheel recyclebare rPET punnet van Waddington verwerkt wat het het gebruik van een losse bubbelvulling overbodig maakt," zegt Eduardo Gomes, directeur van Waddington Europe. "Hiermee besparen we op grondstoffen zonder concessies te doen aan de hoge eisen voor productbescherming en kwaliteit die onze klanten verwachten van Waddington Europe."

"We hebben meteen van de gelegenheid gebruikgemaakt om de punnet opnieuw vorm te geven en ons materiaalverbruik te verminderen. De punnets bevatten nu 30% minder plastic dan voorheen, maar beschikken nog steeds over hun uitmuntende eigenschappen," voegt Gomes eraan toe. 

De MONOAIR cushion-technologie maakt het leven gemakkelijker voor consumenten, die de punnet nu in zijn geheel bij het plasticafval kunnen doen zonder eerst de bubbelvulling te verwijderen. Ze kunnen gerust zijn dat voor het vervaardigen van deze punnet niet alleen minder plastic nodig is maar ook dat deze in zijn geheel gerecycled zal worden tot rPET voor voedselverpakkingen."

Na succesvolle pilots in samenwerking met twee van Waddingtons grootste Europese klanten zijn de MONOAIR cushion-punnets vanaf nu te bestellen voor het zachtfruitseizoen 2022. 

Om meer te weten te komen over Waddington Europe en haar duurzame rPET verpakkingsoplossingen, bezoek www.waddingtoneurope.com.

Voor meer informatie:
Naomi Chatterley
Waddington Europe UK and EU
+44 7738 114775
Naomi@the-marketing-partners.co.uk

Publicatiedatum: