Aankomst eerste schip op nieuwe lijn Tanger-Poole (VK) verwacht

De haven van Poole, in het Engelse graafschap Dorset, verwacht dezer dagen de eerste levering van 100 ladingen biologische seizoensgroenten en -fruit via een nieuwe directe scheepvaartroute vanuit Tanger in Marokko. Op de nieuwe route zal een wekelijkse dienst opereren die grotendeels zal bestaan uit het vervoer van droge en gekoelde vracht.

De verbinding verkort de totale reistijd van goederen van en naar het VK tot minder dan drie dagen, vergeleken met meer dan zes dagen over land, wat Britse importeurs zal aanmoedigen groenten, fruit en andere producten rechtstreeks uit Afrika te halen en exportbedrijven ertoe zal aanzetten hun zuidelijke handel naar Marokko en de omliggende regio te verbeteren. De handelsbetrekkingen tussen het VK en Marokko hebben een lange geschiedenis van meer dan 800 jaar en de verwachting is dat de nieuwe route de banden tussen beide landen verder zal versterken.

De plannen voor de route dateren al van twee jaar geleden. De nieuwe verbinding omzeilt de post-Brexit verkeerscongestie en importprocedures voor goederen die via Europa aankomen. Met de scheepvaartroute zal ook de uitstoot aanzienlijk worden verminderd ten opzichte van de huidige logistieke ketens over de weg.

Bovendien hebben de gevolgen van de huidige pandemie wereldwijde knelpunten in de toeleveringsketen, tekorten en verstoring van de wereldwijde scheepvaartindustrie veroorzaakt, met sterke stijgingen van de vrachttarieven voor vervoer over de oceanen.

Voor meer informatie:
PHC
www.PHC.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven