Professor creëert kunstwerk met 40 fruitsoorten aan één boom

De Amerikaanse universiteitsprofessor Sam van Aken, die verschillende kunstprijzen op zijn naam heeft staan, begon al in 2008 te werken aan het idee van de "Boom van 40 soorten fruit".

Om een boom te creëren waarin verschillende fruitsoorten worden geteeld, greep hij naar de multi-fruit bomen chip enting methode. Volgens Van Aken is zijn creatie een 'kunstwerk': "Als de boom onverwachts in verschillende kleuren bloeit, of als je die verschillende soorten fruit aan de takken ziet hangen, verandert dat niet alleen de manier waarop je ernaar kijkt, maar verandert het ook de manier waarop je in het algemeen waarneemt."

Van Aken zwerft elk jaar in februari door de staat New York en plukt delen van 30-45 cm van verschillende steenfruitbomen. Hij geeft de voorkeur aan steenfruitbomen vanwege hun specifieke eigenschap om goed te enten. Dit resulteert in een boom waarbij elke tak een ander soort fruit voortbrengt.

Aan de boom van Van Aken komen zes verschillende soorten pruimen, perziken, drie abrikozen en twee nectarines. Het groeiproces van de verschillende fruitsoorten aan elke boom duurt bijna vijf jaar.

Bron: arynews.tv 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven