Keniaanse avocado-export valt of staat met naleving kwaliteitsstandaarden

De avocadoteelt is niet nieuw in Kenia; de eerste commerciële boomgaarden werden decennia geleden al aangeplant. De afgelopen vijf jaar is de teelt van met name Hass avocado's echter fors toegenomen, zowel op groot- als kleinschalige teeltbedrijven. Kenia is daarmee uitgegroeid tot de achtste grootste avocado-exporteur wereldwijd. 

Dit lijkt een aardige positie, maar in vergelijking met andere teeltlanden blijft de export vrij beperkt; Kenia exporteert jaarlijks zo'n 70.000 ton Hass en groene avocado's. Mexico, 's werelds grootste avocadoteler, produceert jaarlijks alleen al 2,5 mln ton Hass avocado's. 

Hoe kan men consumenten bewegen tot het kopen van Keniaanse avocado's in plaats van Peruaans of Zuid-Afrikaans fruit? Om de vraag aan te wakkeren, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat de consument een uitmuntende ervaring heeft bij het eten van Keniaans fruit. Om dit te bereiken, is het van essentieel belang dat uitsluitend fruit dat aan de juiste kwaliteitseisen voldoet de markt bereikt.

Om een product van goede kwaliteit op de markt te kunnen brengen, dienen telers de juiste teeltpraktijken te hanteren en het fruit te oogsten wanneer het de juiste rijpingsgraad heeft bereikt. Ook dienen zij zich te houden aan de protocollen op het gebied van de post harvest-verwerking en koeling. 

Bron: iconnews.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven