"Tegen dagverse aardbeien kunnen supermarkten niet op"

Tholen - Het kersenseizoen is afgelopen in Christi’s boerderijwinkel en de jam van de kersen van dit jaar kunnen de klanten er helaas ook niet meer krijgen, maar de rest hebben ze het hele jaar op voorraad. Met producten uit de ultra korte keten en eigen verwerking daarvan tot jam’s en sausen weet Christi’s zich goed te onderscheiden van het supermarktaanbod. “Tegen dagverse aardbeien kunnen ze niet op”, weet eigenaar Erik van der Leeden die samen met zijn vrouw Christi het bedrijf runt.

AGF van der Leeden is in 2001 gestart vanuit het hobby-bedrijf van hun grootouders en is uitgegroeid tot een professioneel fruitteeltbedrijf met inmiddels 11 hectare fruit. Van der Leeden teelt verschillende appelrassen, zoals de Wellant, Delbare, Elstar, Alkmene en Granny smits en peren, zoals de Conference, BA Lucas en de Gieserwildeman. Het zomerfruit bestaat uit diverse soorten pruimen (Opal, wijnpruim en Reine Victoria) en natuurlijk aardbeien, frambozen en kersen. Een deel van de teelt gebeurt in de kas en daarin groeien ook eigen perziken.


Boerderijautomaat met ruimere openingstijden

Sinds de zomer van 2001 verkopen ze eigen fruit rechtstreeks aan consumenten. Daarnaast zetten ze dit af via een aantal andere AGF-speciaalzaken, werkfruit en is er ook nog de mogelijkheid tot veilen. Door gelijkenis van de naam met het merk Christi’s Fruit waaronder aardbeien en kersen worden verkocht, ontstaat weleens een misverstand over de herkomst. Erik: “Dat zijn niet onze producten en helaas worden we er soms wel mee in verband gebracht. Niet zo handig, want we krijgen soms opmerkingen van klanten over dat merk wanneer ze er niet tevreden over zijn. Daar kunnen wij natuurlijk niets aan doen.”


Saladebar in de winkel

Christi’s boerderijwinkel is een AGF-speciaalzaak met een uitgebreid assortiment aan verse groenten en fruit, maar ook salades, soepen en sappen met daarbij streekproducten waaronder zuivel, eieren, vlees, sappen, wijnen, bieren, salades, ijs, chocolade en noten. De hardlopers bij Christi’s zijn de eigen verse producten, maar ook de jam en verschillende dessertsausen en stoofpeertjes die ze in eigen keuken maken en de geschenkverpakkingen met een alle mogelijke combinatie van het assortiment. Naast de winkel is er ook een boerderijautomaat en leveren ze werkfruit aan bedrijven in de omgeving.


Van gesneden groenten tot zelfgemaakte jam uit eigen teelt

Door in te zetten op kwaliteit onderscheid Christi’s zich van de supermarkt en trekken ze een grote vaste klantenkring aan die sinds corona alleen maar is uitgebreid. “Het loopt heel goed. Ik adverteer nooit op prijs, mensen komen hier echt voor de kwaliteit”, besluit Erik.


Werkfruit

Voor meer informatie:
Erik van der Leeden
Christi’s boerderijwinkel
Provincialeweg 1c
4033 BP Lienden
+31 (0)6 12 83 42 59
info@agfvanderleeden.nl
www.chistisboerderijwinkel.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven