Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wouter de Koning, Fresh Connection:

"Na aankomst in de haven staat binnen een dag de container bij de klant"

Tholen - “Het mangoseizoen is momenteel op zijn top”, zegt Wouter de Koning van Fresh Connection. Het bedrijf verwerkt bovendien 25 tot 30 procent meer mango’s dan vorig jaar, al is dat deels verklaarbaar door het groeiende klantenbestand van Fresh Connection. De mango’s zijn vooral afkomstig van het Afrikaanse continent en met name Senegal is goed vertegenwoordigt.

Groeiende congestie
Fresh Connection verzorgt de afhandeling van containers zodra die in de haven arriveren. Ze zijn werkzaam in de havens van Antwerpen, Rotterdam en Vlissingen. "Keuring, inklaring, fiscale vertegenwoordiging, indien nodig kwaliteitscontrole en zelfs opslag is mogelijk, daarnaast verzorgen we het transport van de haven naar de klant", zegt Wouter. "Doordat wij alles zelf in huis hebben is het mogelijk om de afhandeling snel en flexibel te verzorgen. En dat is belangrijk. Meer en meer krijgen we te maken met congestie in de havens. Door de toenemende vertragingen moet er flexibel ingespeeld worden op de afhandeling van de transporten, bovendien werken we veel met verse producten met een beperkte houdbaarheid, hierom moet de afhandeling zo snel mogelijk gebeuren."


Fresh Connection verwerkt ook jaarrond bananen

Toekomst in flexibiliteit
De laatste jaren heeft het bedrijf flink ingezet op het verhogen van de snelheid waarin het de logistieke processen afhandelt. Begin dit jaar opende Fresh Connection een nieuw koelmagazijn en daarbij zijn de kantoorwerkzaamheden verplaatst naar de omgeving van het hart van de wereldhaven van Antwerpen. "Doordat we zoveel mogelijk processen in eigen beheer hebben, zijn wij in staat om uiterst flexibel te werken. Hierdoor lukt het ons meestal om binnen een dag de container van de haven bij de klant te leveren", besluit Wouter. 


Het nieuwe kantoorpand in Antwerpen

Voor meer informatie:
Wouter de Koning
Fresh Connection
+32 (0) 4733 70 018
wouter@freshconnection.be  
www.freshconnection.be