Udea schaft LNG-truck aan

Udea heeft onlangs vijf nieuwe Volvo FM 420pk 4x2 trekkers, waaronder een LNG, in gebruik genomen. De trucks worden voornamelijk ingezet voor (stads)distributie en zijn geleverd door Volvo trucks-dealer BAS Truck Center.

Veiligheid en comfort
Als trekker is de lichte Volvo FM bijzonder geschikt voor (stads)distributie, waarbij flexibiliteit gecombineerd wordt met een laag brandstofverbruik en een enorme efficiency. Voor het distributiewerk heeft Udea vijf nieuwe Volvo FM 420 4x2-trekkers in gebruik genomen.

Bas Schellekens, fleetmanager bij Udea, licht toe: “Met de nieuwe Volvo FM zijn echt grote stappen gemaakt in zowel het rijcomfort en design als het brandstofverbruik met de nieuwe Step D-motor. Vanwege het distributiewerk wat we doen hebben we veel in- en uitstapbewegingen op een dag. Het is daarom voor onze chauffeurs prettig om een lage instap te hebben. Daarnaast rijden we veel in de binnenstad en daarvoor is de nieuwe Volvo FM de meest comfortabele en veilige keuze. Enerzijds omdat je laag zit, maar ook omdat het nieuwe model 10% meer direct zicht biedt middels de laag uitgesneden zijruiten. Vanwege de enorme verbeteringen van het nieuwe type FM hebben we er zelfs bewust voor gekozen om langer te wachten met het vervangen van de huidige voertuigen voor de nieuwe Volvo FM.”

LNG
Naast de vier Volvo FM dieseltrekkers werd ook een Volvo FM LNG trekker aangeschaft. Bas Schellekens legt uit: “Vanwege onze ‘green footprint’ hebben we bewust gekozen voor LNG. Met deze eerste Volvo FM LNG trekker willen we monitoren of deze stap voldoet aan onze verwachtingen. Indien dit het geval is of zelfs onze verwachtingen overstijgt, sluiten we een latere uitrol naar meerdere LNG voertuigen niet uit.”

Voor meer informatie:
Udea
+31 413 256700
info@udea.nl
www.udea.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.