Solidaridad roept met bananenposters op om deel te nemen aan sloganwedstrijd

In Den Haag of Utrecht hangen deze week posters met een slogan over eerlijke bananen en een echte banaan erop geplakt. Met deze posters roept Solidaridad iedereen op om deel te nemen aan de sloganwedstrijd.

Deze actie is geïnspireerd op de actie van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. "Hij plakte bananen met duct tape op de muur en verdiende hier zo’n 100.000 euro per kunstwerk mee. Helaas kunnen bananenarbeiders alleen maar dromen van dat soort bedragen. Wij roepen op om te kiezen voor FairTrade bananen, zoals die van Agrofair. Onze bananenposters blijven een week hangen", aldus Solidaridad. 

"Eerlijkste slogan van Nederland"
"Alles smaakt lekkerder en ziet er beter uit als het is gemaakt met respect voor mens, milieu en toekomstige generaties. Dat maken we duidelijk met allerlei creatieve slogans. Zoals ‘van eerlijke chocolade mag je 2x zoveel’ en ‘geef een duurzaam moederdagcadeau, dan houdt je moeder meer van je’. Je vindt deze slogans op onze posters, website, social media en tasjes van Solidaridad. Met de Eerlijkste slogan van Nederland verzamelen we nog meer van deze slogans", zegt de organisatie. 

"De slogans gebruiken we om heel Nederland op te roepen voor eerlijke producten te kiezen. Zo kunnen deelnemers eraan bijdragen dat consumenten vaker duurzame keuzes maken in de winkel. De inzenders van de beste slogans, winnen een jaar lang eerlijke chocolade of koffie", besluit Solidaridad. 

Klik hier om mee te doen aan de wedstrijd.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven