Ivoorkust hoopt Amerikaanse markt te veroveren met cashewnoten

Ivoorkust is van plan om een groter deel van haar eigen cashewoogst te verwerken en in de VS af te zetten. Momenteel is gemiddeld 10% van de lokale cashewteelt voor deze markt bestemd maar telers hopen dat dit tegen 2025 naar 50% gegroeid zal zijn. Volgens Adama Coulibaly, directeur van de Cotton-Cashew Council, zal de opbrengst in het land alleen dit jaar al met 100.000 ton groeien. Door zelf meer noten te verwerken zal Ivoorkust minder afhankelijk worden van traditionele exportrelaties, die de onbewerkte cashewnoten nu grotendeels naar Vietnam en India verzonden. 

Tot nu toe zorgde de driehoekshandel ervoor dat de noten in deze landen werden gedopt om vervolgens voor exorbitante prijzen naar de VS te worden verladen," legde Losseni Kone uit, die directeur is van Ivory Cashew, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de certificering van cashewnoten en de cashewhandel. "De Amerikaanse markt is goed voor 40% van de wereldwijde capaciteit, maar het aandeel Ivoriaanse noten bedraagt slechts 1%," zei de ondernemer tegen enca.com.

De vooruitzichten voor de handel zijn veelbelovend, mits het land erin slaagt alle stappen uit te werken. "Over de cashewmarkt in de VS hoeft zij zich geen zorgen te maken. We zijn er dol op en Ivoriaanse cashews zijn de beste," aldus Bob Bauer, voorzitter van de Association of Food Industries (AFI), terwijl hij beloofde dat zijn  organisatie telers zal helpen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven