Slim dienblad moet gezonde leefstijl ouderen ondersteunen

Een slim dienblad, een persoonlijke digitale voedingscoach 2.0 en een leefstijl-app voor ouderen. Deze producten geven informatie en inzicht in de thuissituatie rond voeding en leefstijl. Een groep Gelderse bedrijven in het project IntoEat zet zich in voor deze innovaties met als doel een betere gezondheidszorg en meer werkgelegenheid in de regio. Het project IntoEat ontvangt daarom een bijdrage van de Provincie Gelderland én het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Innovaties voor gezondheid
Voedingsdeskundigen hebben baat bij dit feitelijk inzicht. Want op basis hiervan kunnen zij beter bijsturen. In combinatie met intensieve begeleiding van de voedingscoach ondersteunen en verbeteren deze producten de leefstijl en het eetgedrag. Gezonde voeding en gezonde leefstijl zijn belangrijk voor ouderen met een zorgbehoefte.

In het project IntoEat werkt een consortium van onderzoeks-instellingen en bedrijven aan deze digitale producten. Het consortium bestaat uit OnePlanet, WUR  Wageningen, Connectedcare services (Nijmegen), Salut Holding (Arnhem), Radboud Universiteit (Nijmegen). Zij ontvangen hiervoor een bijdrage van € 927.463.

Voor meer informatie:
Everdien Gunsing
+31 (0)26 359 8026
+31 (0)6 5280 1019
e.gunsing@gelderland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven