Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slim dienblad moet gezonde leefstijl ouderen ondersteunen

Een slim dienblad, een persoonlijke digitale voedingscoach 2.0 en een leefstijl-app voor ouderen. Deze producten geven informatie en inzicht in de thuissituatie rond voeding en leefstijl. Een groep Gelderse bedrijven in het project IntoEat zet zich in voor deze innovaties met als doel een betere gezondheidszorg en meer werkgelegenheid in de regio. Het project IntoEat ontvangt daarom een bijdrage van de Provincie Gelderland én het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Innovaties voor gezondheid
Voedingsdeskundigen hebben baat bij dit feitelijk inzicht. Want op basis hiervan kunnen zij beter bijsturen. In combinatie met intensieve begeleiding van de voedingscoach ondersteunen en verbeteren deze producten de leefstijl en het eetgedrag. Gezonde voeding en gezonde leefstijl zijn belangrijk voor ouderen met een zorgbehoefte.

In het project IntoEat werkt een consortium van onderzoeks-instellingen en bedrijven aan deze digitale producten. Het consortium bestaat uit OnePlanet, WUR  Wageningen, Connectedcare services (Nijmegen), Salut Holding (Arnhem), Radboud Universiteit (Nijmegen). Zij ontvangen hiervoor een bijdrage van € 927.463.

Voor meer informatie:
Everdien Gunsing
+31 (0)26 359 8026
+31 (0)6 5280 1019
e.gunsing@gelderland.nl

Publicatiedatum: