Vitamines voor Amsterdammers met weinig geld

Goedkoop, vers, gezond én duurzaam. Bij bezit van een Amsterdamse stadspas dan is dit alles zomaar binnen handbereik. Honderden gezinnen én eenpersoonshuishoudens genieten elke week van groenten en fruit uit de Flevopolder, voor een betaalbare prijs, schrijft de gemeente Amsterdam op haar website.
Boeren hadden aan het begin van de coronacrisis te maken met een overschot aan groente en fruit. De export stond noodgedwongen stil. De crisis zorgde er tegelijkertijd voor dat er schrijnende situaties ontstonden bij gezinnen met een kleine beurs. Eric Traa (Rabobank), Abdelhamid Idrissi (Studiezalen) en Ruben Nieuwenhuis (TechGrounds) sloegen de handen ineen en bedachten een initiatief voor de ontstane situatie: Boeren voor Buren.

Rechtstreeks van de boer in huis
Boeren voor Buren krijgt vooral de producten aangeboden die op dat moment in overschot zijn en vult het pakket verder aan met B-keuze producten. Een kromme komkommer ziet er misschien gek uit, maar hij is net zo lekker. De producten worden vanuit de Flevopolder rechtstreeks van de boeren naar de Amsterdamse RAI gebracht. Met veel vrijwillige handen worden elke vrijdag honderden pakketten samengesteld.

Soorten pakketten
Er zijn pakketten met gemengd groente en fruit van 16, 10, of 5 kilo. Maar een keuze voor alleen groente of fruit is ook mogelijk. Een bijzondere mogelijkheid is de seizoensspecial. Op dit moment staat paksoi, zoete aardappel en biet op het menu. En over menu gesproken, op de website van Boeren voor Buren staan recept ideeën. Tv-kok Nadia Zerouali zal binnenkort regelmatig gaan koken met de producten van Boeren voor Buren.

Hoe het werkt
Ga naar boerenvoorburen.nl
Kies een pakket (ophalen is op een vaste dag, die wordt vermeld bij de bestelling)
Kies het uitgiftepunt en tijdstip dat u het beste uitkomt
Betaal online
Kom op het afgesproken tijdstip naar het uitgiftepunt en neem een boodschappentas mee

UItgiftepunten:
Er zijn 4 uitgiftepunten in de stad.
Amsterdam Noord: Buurtcentrum De driehoek, Waddenweg 116
Amsterdam Nieuw-West: Daadkr8, President Allendelaan 719
Amsterdam Oost: KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen), Linnaeusstraat 2A
Amsterdam Zuidoost: Boeninhuis, Barbusselaan 114

Blijvertje
Als stichting zonder winstoogmerk is het de ambitie om de komende maanden te groeien naar 1.800 klanten per week. Boeren voor Buren geeft aan er klaar voor te zijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven