Eerste container Anecoop sinaasappelen komt in Peru aan

De eerste container sinaasappelen van Spaanse origine, verzonden door telersvereniging Anecoop vanuit de haven van Valencia en verpakt door partnercoöperatie Green Fruits uit Oliva (Valencia), arriveerde afgelopen dinsdag 4 mei in de haven van Callao in Peru. Op dinsdag 11 mei werd het fruit aan een inspectie onderworpen, werden de goederen vrijgegeven en zijn ze daarna vervoerd naar de uiteindelijke bestemmingen.

Het ging om ruim 22 ton Navel Lane Late sinaasappelen, die tijdens de overtocht werden bewaard bij een temperatuur van ongeveer 1 ºC, waardoor het fruit in perfecte staat op de plaats van bestemming is aangekomen. Eenmaal geïnspecteerd en gelost, werd het fruit naar de verschillende verkooppunten gebracht zonder dat de koelketen werd onderbroken.

Het is de eerste container Spaans citrus die in Peru arriveert. Ongeveer drie jaar geleden werden de onderhandelingen tussen het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening en de Peruaanse Dienst voor Agrarische Gezondheid en Kwaliteit (Senasa) opgestart om de Peruaanse markt open te stellen voor citrus (sinaasappelen en mandarijnen) en kaki's uit Spanje.

Na enkele bezoeken van Senasa-inspecteurs aan boomgaarden en pakstations in Valencia, waaronder ook aan de faciliteiten van twee coöperaties die lid zijn van Anecoop, werd eind 2020 de overeenkomst voor beide producten gepubliceerd en konden teeltbedrijven en pakstations zich registreren om toestemming te verkrijgen voor de export. Green Fruits, de coöperatie Llíria Vinícola en Anecoop zelf voltooiden met succes de registratie.

“Na de zending van deze eerste container hopen we dat er nog veel meer zullen volgen. We hebben in Spanje en Europa de behoefte om grenzen open te breken en geleidelijk de barrières neer te halen die gelijkheid en wederkerigheid in onze handelsrelaties in de weg staan”, zo zegt de voorzitter van Anecoop, Alejandro Monzón.

“We zijn blij en trots dat Anecoop en haar partners deze nieuwe handelsroute tussen Spanje en Peru hebben ingehuldigd en dat de primeur te beurt viel aan de sinaasappel, een zo emblematisch product”, lieten de algemeen directeur, Joan Mir, en de commercieel directeur, Miguel Abril, weten.

Belangrijkste markten
Anecoop exporteert momenteel naar 81 landen. Europa is de belangrijkste bestemming, en binnen Europa neemt Frankrijk de meeste volumes af (181.000 ton). Daarna volgen de binnenlandse markt (172.500 ton) en Duitsland (161.000 ton). Andere representatieve bestemmingen zijn Italië, Slowakije, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Hongarije en Zweden.

Voor meer informatie:
Anecoop S.Coop.
Monforte, 1. Entresuelo
46010 Valencia (Spanje)
info@anecoop.com
www.anecoop.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven