Eerste zendingen bestemd voor VS

Chili trapt clementineseizoen af

Het Citruscomité van de Chileense Vereniging van Fruitexporteurs Asoex meldt dat de eerste clementines voor de export in week 15 geladen werden en dat er tegen week 17 een totaal van 573 ton verscheept was. Vorig seizoen werd er tegen die tijd al 1.503 ton geëxporteerd.

Voor dit seizoen wordt de totale export van clementines geraamd op 55.000 ton, wat dan zou neerkomen op een toename van 7% ten opzichte van 2020.

De eerste rassen die verscheept worden zijn Clemenules, Orogrande en Oronules.

“De clementines en citroenen zijn al vertrokken en de sinaasappelen zullen spoedig in hun voetsporen treden”, zo zegt Juan Enrique Ortúzar, voorzitter van het Citruscomité. “Het heeft niet veel geregend de laatste tijd, dus de gewassen hebben zich zonder problemen kunnen ontwikkelen. Hoewel de eerste leveringen van clementines minder omvangrijk zijn dan vorig seizoen, is het nog te vroeg om de exportprognoses nu al bij te stellen.”

De belangrijkste afzetmarkt voor Chileens citrus is de VS, waar ongeveer 85% van de totale aanvoer naartoe gaat. Daarna volgen het Verre Oosten (9%) en Europa (3%). Beperkte volumes zijn verder bestemd voor Canada, andere Latijns-Amerikaanse landen en het Midden-Oosten.

Voor meer informatie:
Comité de Cítricos Asoex 
Cruz del Sur N.º 133, Of. 703, Las Condes, Santiago (Chile)
+56 22 472 4773
citricos@asoex.cl
www.comitedecitricos.cl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven