Prince de Bretagne wil in 2030 naar 25% biologisch

Met 1.700 telers, 470.000 ton groenten en fruit, afgezet in meer dan 30 landen en 345 miljoen euro omzet, heeft Prince de Bretagne, dat onder de vereniging Cerafel de drie Sica-coöperaties van Saint-Pol-de-Léon, Maraîchers d'Armor de Paimpol en Terres de Saint-Malo verenigt, aangekondigd tegen 2030 25% van de arealen om te willen hebben gezet van conventioneel naar biologisch.

Een van de doelstellingen van Prince de Bretagne is om de impact van de teelt op het milieu te verminderen. Manager Marc Keranguéven legt dit op de volgende manier uit: "In 2022 zullen al onze teeltactiviteiten HEV niveau 3 gecertificeerd zijn."

Bij alleen al de biologische teelt gaat het om 70 soorten groenten en fruit die door 151 telers worden gekweekt, maar Prince de Bretagne wil in het kielzog van de 'Green Deal' de eerder gestelde doelstelling graag behalen: binnen tien jaar 25% van de tuinbouwgrond omzetten van conventioneel naar biologisch. "Er zijn momenteel minder telers die om willen schakelen naar biologisch. De overdracht van teeltgronden is echter vaak wel een geschikt moment om over te schakelen van conventioneel naar biologisch."

In 2017 bracht Prince de Bretagne ook al een assortiment van gewasmiddelvrij geteelde tomaten op de markt, dat nu uitgebreid is met broccoli, pompoenen, sjalotten, Romanesco en bloemkool.

Bron: actu.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven