Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canarische banaan is eerste fruit met voedingswaardelabel

Plátano de Canarias heeft een nieuw voedingswaardelabel klaar voor zijn bananen van het Spaanse eiland. Op de ommezijde van het populaire etiket met het Plátano de Canarias-logo vindt de consument vanaf nu gedetailleerde informatie over de belangrijkste nutritionele eigenschappen van dit fruit (per 100 gr product).

Met dit initiatief brengt Plátano de Canarias in Spanje het eerste fruit op de markt met een etiket dat info bevat over de voedingswaarde en dat bovendien nog eens volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar is.

Gezondheid is een heel belangrijk aspect geworden voor de consument bij het kiezen van voeding en Plátano de Canarias wil die keuze vergemakkelijken. Van enkele essentiële componenten wordt het gehalte per 100 gram aangegeven, evenals het percentage dat die component bijdraagt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De banaan uit de Canarische Eilanden valt op door zijn hoge gehalte aan vitamine B6, maar het is ook een belangrijke bron van kalium, vitamine C en vezels.

Het etiket zelf getuigt van het belang dat het merk hecht aan duurzaamheid en zorg voor het milieu, aangezien het is gemaakt met houtpulp afkomstig van gecontroleerde plantages en volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar is.

Voor meer informatie:
Plátano de Canarias
Paseo Milicias de Garachico nº 1
Edificio Hamilton, planta 7.ª Oficina 78
38002 Santa Cruz de Tenerife (Spanje)
+34 922 53 51 42
asprocan@platanodecanarias.es
www.platanodecanarias.es

Publicatiedatum: