Canarische rode banaan met frambozensmaak nu ook in Spanje verkrijgbaar

De exotische rode banaan, die op de Canarische Eilanden wordt geteeld, heeft nu ook zijn intrede op het Iberisch Schiereiland gemaakt. Spaanse consumenten kunnen in supermarkten uit een steeds groter aanbod aan exotische groenten en fruit kiezen, zoals lychees, passiefruit en tamarinde. De meest recente aanvulling hierop is de rode banaan, die in tegenstelling tot de eerder genoemde producten niet van de andere kant van de wereld komt, maar van de Canarische Eilanden, die tot Spanje behoren. 

Het product maakt onderdeel uit van het 'uit gecontroleerde teelt'-assortiment van Alcampo. De rode kleur maakt deze banaan nog aantrekkelijker. Het fruit kost € 3,20 per kilo.

De rode banaan is geen Cavendish-variëteit, zoals de traditionele bananen op de Canarische Eilanden. Naast zijn bijzondere kleur is deze banaan ook anders van smaak. Hij is iets kleiner van formaat en heeft een wat stugge, paarsrode schil. Vanbinnen ziet de banaan er vrijwel hetzelfde uit als een normale banaan, met het verschil dat het vruchtvlees een beetje rozig van kleur is. De textuur van het vruchtvlees is vergelijkbaar met dat van een normale banaan, maar de smaak heeft subtiele tonen van rood fruit, en dan met name frambozen. 

Deze banaan is nu ook op het Spaanse vasteland te vinden. "Dankzij het microklimaat in Almuñécar heeft deze plant zich buitengewoon goed aan weten te passen en gedijt hij zelfs beter dan de overige bananenrassen die we hier telen," liet Manuel Mateos van Tiendadefruta onlangs weten aan  euroweeklynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven