Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Verdellen: "Als barretjes opengaan, sluit ik prijsexcessen niet uit"

Herhaling van zetten op limemarkt?

Tholen - De aanvoer van limes op de Europese markt is momenteel zeer beperkt. "Mexico stuurt normaal rond deze tijd al behoorlijk wat product, maar die aanvoer ligt nu nagenoeg stil. Er is nagenoeg geen vraag geweest en het aanbod dat men beschikbaar heeft gaat grotendeels naar de Verenigde Staten toe", vertelt Marcel Verdellen van Satori.

"Braziliƫ wil wel product sturen, maar kan weinig door het tekort aan reefer equipment. Al met al is het een heel aparte situatie en niemand weet wat er precies aan de hand is. Ik ben dan ook erg terughoudend met importeren. Wanneer naar verwachting de barretjes weer open gaan en reizen buiten weer mogelijk wordt, zou je zomaar een herhaling van zetten kunnen krijgen met excessen van +10 euro voor een bakje limes."

Voor gember is er volgens Marcel sprake van een stabiele markt. "Wij voeren nu Thaise gember en het is wachten op Braziliƫ. Ook de Chinese gember is beschikbaar, en is vrij stabiel in prijs. Die markt hobbelt gewoon aardig door."

Voor meer informatie:
Marcel Verdellen
Satori Holland
+31 (0)43 458 8200 
marcel.verdellen@satori.nl    
www.satori.nl