NVWA en Voedingscentrum:

"Food Compass speelt een belangrijke rol in het tijdig signaleren van voedselveiligheidsrisico’s"

Op 13 april jl. werd de Food Compass deelnemersbijeenkomst gehouden door middel van een webinar. Tijdens dit webinar werden de resultaten en actualiteiten van activiteiten toegelicht van de stichting, die zich richt op het bevorderen van voedselveiligheid van
verse, onbewerkte groenten, fruit en paddenstoelen. Daarnaast waren er tijdens het webinar nog twee sprekers aanwezig die zitting hebben in het Food Compass bestuur en in het adviserende deskundigenpanel. Ze vertelden over het belang van de stichting en belangrijke rol voor de AGF-sector.

Paul Bontenbal maakt deel uit van het Expertise team industrie voedselveiligheid van de NVWA en is één van de Food Compass deskundigen. Tijdens het webinar lichtte hij toe wat de NVWA doet op het gebied van residumonitoring en hoe de wetgeving op dat gebied in elkaar steekt. Ook benoemde hij hoe hij tegen Food Compass en de groente- en fruitsector aankijkt: "De Nederlandse groente- en fruitsector neemt duidelijk verantwoordelijkheid door middel van het monitoringsprogramma van Food Compass. Dit versterkt het veiligheidsimago van ons groenten en fruit, maar zorgt er tevens voor dat de Nederlandse AGF-sector voor de overheid een belangrijke gesprekspartner blijft."

Wieke van der Vossen is Expert Voedselveiligheid bij het Voedingscentrum en één van de bestuursleden van Food Compass. In haar presentatie vertelde ze over de taken van het  Voedingscentrum op het gebied van voedselveiligheid en met name microbiologie. Daarnaast vertelde ook zij over haar rol in het bestuur en hoe ze tegen Food Compass aankijkt: "Food Compass speelt een belangrijke rol in het tijdig signaleren van voedselveiligheidsrisico’s. Het houdt de vinger aan de pols. En dat is van groot belang voor iedereen in de AGF-sector en uiteindelijk ook voor de consument."

Deelnemers kunnen het webinar terugkijken
Food Compass waardeert de betrokkenheid van de sprekers en kijkt terug op een interessante middag waarin goede vragen gesteld werden door de aanwezigen. Voor Food Compass deelnemers is
het mogelijk om het webinar terug te kijken.

Voor meer informatie:
info@foodcompass.nl
www.foodcompass.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven