Nu ook bananenziekte TR4 in Venezuela?

Fusarium Race 4 heeft de Zuid-Amerikaanse regio opnieuw in staat van paraatheid gebracht, ditmaal als gevolg van een onbevestigd alarm over de aanwezigheid van de schimmel in Venezuela. Op 7 april was er al een ontdekking in Peru.

Kléber Sigüenza, directeur van de Landbouwkamer van de Tweede Zone van Ecuador, zei dit in een verklaring afgelopen dinsdag, tijdens een virtueel gesprek tussen de bananencluster en de media.

Een ander onderwerp van het gesprek was het evenement Bananendag. Juan José Pons, coördinator van de bananencluster, verklaarde dat 538 mensen uit 38 landen waren aangesloten bij het programma van Banana Day, waar onderwerpen werden uitgezonden die het belang van de Latijns-Amerikaanse bananensector en specifiek Ecuador benadrukten. Er was ook tijd voor een discussie over Fusarium Race 4 en de maatregelen die genomen zijn om deze te voorkomen.

Ecuadortimes.net citeert Pons als volgt: "Het nationale beschermingsplan voor de bestrijding van Fusarium is vandaag de dag van vitaal belang voor de sector, we zijn al aanwezig in Peru en meer dan een jaar geleden werd bevestigd dat het in Colombia zeer goed werk heeft geleverd bij de inperking en hopelijk kan Peru het efficiënt doen; het is echt een alarmsituatie in Venezuela." Hij waarschuwde echter dat de schimmel niet bevestigd is, eraan toevoegend "dat we er geen verdere speculaties over kunnen maken".

Agrocalidad, het agentschap voor de regulering en controle van fytosanitaire en zoösanitaire maatregelen, heeft van zijn kant geen informatie verstrekt over de vermeende aanwezigheid van de schimmel in Venezuela.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven