Peter van Vliet, Vers van de Markt:

“Inkoop is een steeds grotere uitdaging aan het worden"

Tholen – Scherp inkopen, daar heeft ervaren markthandlaar Peter van Vliet na 35 jaar inmiddels wel handigheid in. Echter, wanneer de beschikbaarheid van een product beperkt is, zorgt de leveringsplicht die voortvloeit uit contracten ervoor dat hij als marktkoopman of naast het net vist, of de hoofdprijs betaalt. Daarom haalt hij zijn aardbeien niet meer bij zijn ‘buurman’ The Greeney, maar bij veiling Hoogstraten en koopt hij steeds meer product direct bij de teler.  


Peter, Jessica, Sharon en Madelon van Vliet

“Het inkopen is een steeds grotere uitdaging aan het worden. Supermarkten gaan voor en dan zijn er hoge prijzen voor de klok voor wat overblijft”, vertelt Peter. “Broccoli ligt op dat moment bijvoorbeeld voor 85 cent in de schappen van de supermarkt en wij betalen op de klok 2 euro.” Dat is best zuur, want niet de collega-markthandelaar is zijn concurrent, maar de supermarkt. 
Ondanks die scheve verhoudingen draait Vers op de Markt goed door de inzet op kwaliteit en een trouw klantenbestand. Peter heeft zijn pakhuis in Barendrecht en weet blindelings de kwaliteit te vinden die zijn klanten willen. “Na 35 jaar weet je wel wat voor product je op welk moment waar kunt vinden. Ik zorg ervoor dat we het beste van het beste op de kraam hebben.”  

Omdat er in Nederland steeds minder voor de klok komt, moet Peter steeds vaker op zoek naar product direct van de telers. Voor appelen en peren zijn er vaste telers in Zeeland gevonden, voor (snack)komkommers gaat hij langs bij een teler Bruinisse en zo breidt hij dat steeds verder uit. De inkoop van aardbeien die nu volop in seizoen zijn, besteedt Peter uit aan commissionair Hans van Ooijen van Groenten en fruit import van Ooijen. “Daar kan ik op vertrouwen, door zijn ervaring koopt hij precies in wat ik wil.” 

Voor meer informatie
Peter van Vliet
Vers van de Markt
pvanvlietagf@gmail.com
www.versvandemarkt.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven