Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal omschakelaars in bio-fruit vlakt af

In 2020 waren er 11 bedrijven met fruit in omschakeling naar biologische teelt. Dat is het laagste aantal sinds de sterke groei die vanaf 2016 te zien is. Ook stopte vorig jaar een fors aantal bedrijven met de biologische teelt van fruit. Het totaal aantal bij Skal geregistreerde bedrijven met fruit nam af van 287 in 2019 naar 264 in 2020. In dit aantal zijn ook bedrijven verwerkt met een andere hoofdteelt en slechts een klein aandeel fruit. Het gaat om alle soorten fruit; van druiven tot appelen en van pruimen tot zachtfruit en noten, zo meldt NFO op basis van Skal-cijfers.

2019 was een topjaar wat betreft het aantal bedrijven in omschakeling, dat waren er toen 19. De jaren ervoor schommelde dit aantal tussen de 15 en 18 bedrijven. 2016 was het eerste jaar dat na jaren van stabiliteit een relatief groot aantal bedrijven startte met omschakeling naar biologisch.

Bron: NFO

Publicatiedatum: