Florida verbiedt opnieuw citrusgewasbeschermingsmiddel Aldicarb nadat Trump het goedgekeurd had

Deze week kondigden tuinbouwambtenaren in Florida aan dat het gewasbeschermingsmiddel aldicarb, dat in januari door de regering Trump werd goedgekeurd voor gebruik op citrus, verboden zal blijven in Florida. De afdeling citeerde vorige week een juridisch antwoord van het US Environmental Protection Agency op een petitie die in maart door milieugroepen bij een federaal hof van beroep was ingediend. Zij betwistten de goedkeuring van het agentschap op 12 januari, een week voordat Trump zijn ambt neerlegde.

In de indiening van 12 april bij het Hof van Beroep in Washington, erkende de EPA dat het geen bepaling had gemaakt van de effecten van aldicarb die vereist zijn volgens de Endangered Species Act.

Deborah Foote, waarnemend hoofddirecteur van Sierra Club Florida, vertelde dinsdag aan Politico dat haar groep het Florida Department of Agriculture and Consumer Services had gevraagd om de registratie van het gewasbeschermingsmiddel in te trekken.

In de aankondiging van DACS op woensdag, zei Foote: "Ondanks het feit dat de EPA onder de regering van Trump het gebruik ervan op citrus heeft goedgekeurd, heeft commissaris Fried een moedig standpunt ingenomen door het gebruik ervan in Florida te verbieden, waarmee hij een duidelijk signaal afgeeft dat de gezondheid van onze arbeiders, de volksgezondheid, de ontwikkeling van kinderen en de milieukwaliteit niet in gevaar zullen worden gebracht door de goedkeuring van extreem gevaarlijke gewasbeschermingsmiddelen in onze staat."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven