Andriy Yarmak, Investeringscentrum van de VN:

"Generatie Y en Z geven de voorkeur aan bio-druiven in milieuvriendelijke verpakking"

Andriy Yarmak is econoom bij het Investeringscentrum van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Tijdens een virtuele opleiding over de effectieve organisatie van de promotie en verpakking van groenten- en fruitproducten voor de export, bracht hij de bewering naar voren dat, hoewel de vraag naar druiven wereldwijd jaar op jaar toeneemt, deze vraag alleen toeneemt voor druiven van hoge kwaliteit, waarvoor de consumenten bereid zijn meer te betalen.

Andriy Yarmak merkte op dat er momenteel in de EU-landen geen vraag is naar niet-premiumfruit. Dit geldt met name voor landen uit het zogenaamde EU-15-blok.

East-fruit.com citeerde de econoom als volgt: "Het is ook belangrijk te weten dat consumenten het gemak van consumptie op prijs stellen. Wat druiven betreft, betekent dit pitloze variëteiten met grote druiven."

Bovendien letten consumenten steeds meer op de milieuvriendelijkheid van het product en de verpakking en op de duurzaamheid van het teelt- en afzetsysteem.

Belangrijk is ook dat de consumenten van vandaag, de zogenaamde generaties Y en Z, heel andere consumptiewaarden hebben, het zal uiterst moeilijk zijn om niet-biologische producten in niet-duurzame verpakkingen aan hen te verkopen. Zij zullen vooral online aankopen doen en niet met het toetsenbord of een applicatie, maar via een spraakassistent, zoals Amazon Alexa." 

Tegelijkertijd benadrukte de expert dat biologisch het snelst groeiende druivensegment is. Het telen ervan is echter moeilijker, omdat het hightech teeltmethoden vereist. Bovendien is de bewaring van dergelijke druiven ook veel moeilijker in vergelijking met een product dat op een conventionele manier wordt geteeld.

Foto: LinkedIn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven