Export Panamese watermeloenen blijft stijgen

De export van Panamese watermeloenen is in de eerste twee maanden van 2021 met 12,4% gestegen in vergelijking met dezelfde periode van 2020. De totale FOB-waarde bedroeg € 1,44 miljoen.

Meer dan de helft van het fruit ging naar Nederland (57,6%), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (30,1%), Spanje (4,9%), de Verenigde Staten (4,4%) en België (3,0%).

In 2020 daalde de export van Panamese watermeloenen evenwel met 16,8%. De totale waarde bedroeg vorig jaar € 8,52 miljoen. Deze daling van de export was te wijten aan een aantal oorzaken, zoals de overvloedige regenval, die een negatieve impact had op de groei van de planten tot en met januari. Ook de afgenomen vraag op sommige Europese markten, geheel in de lijn van de inkrimping van de wereldeconomie en -handel, lag aan de basis van de daling van de export, evenals de sluiting van afzetkanalen zoals de haven van Rotterdam, de belangrijkste toegangspoort voor de Panamese watermeloenen naar Europa.

Eric Dormoi, nationaal directeur Export van het ministerie van Handel en Industrie, meldde dat de marktsituatie wisselend is, maar dat er verwacht wordt dat de positieve trend van de eerste twee maanden van 2021 zich zal voortzetten. Watermeloen stond in januari en februari in de top 10 van de meest geëxporteerde producten door Panama.

Bron: midiario.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven