Colombia wil bananenexport met 10% opvoeren

Deze week verklaarde een ambtenaar dat Colombia zijn bananenexport dit jaar met 10% hoopt te verhogen. Dat zou de op vier na grootste bananenproducent ter wereld 1 miljard dollar aan inkomsten opleveren.

Emerson Aguirre, voorzitter van de Colombiaanse Bananentelers Federatie, verklaart dat ondanks de pandemie en de aanwezigheid van Fusarium oxyporum f. sp. cubense (Foc R4T), Colombia vorig jaar 109 miljoen kartons à 20 kilo met bananen exporteerde. Dit is een stijging van 9,3% ten opzichte van 2019, waardoor de inkomsten met 6,5% stegen tot 916,2 miljoen dollar.

"Hoewel de bananensector werd geteisterd door de pandemie en Foc R4T, waren onze cijfers positief ten opzichte van 2019," vertelt Aguirre aan Reuters, eraan toevoegend dat het exportdoel voor 2021 120 miljoen kartons is. De hogere opbrengsten waren het gevolg van een hogere productiviteit per hectare in vergelijking met 2019, alsook van het betere weer in de eerste helft van het jaar in Uraba, Colombia's belangrijkste bananentelende regio.

Bananen zijn het derde belangrijkste land- en tuinbouwexportproduct van Colombia, na koffie en bloemen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven