Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Niels van den Berg (Rungis):

"Geen concessies aan assortiment, we staan maximaal paraat om straks weer te gaan knallen"

Tholen - Pasen staat altijd garant voor een goede verkoop van AGF-producten richting de horeca. Nu is in het afgelopen Corona-jaar niets meer normaal, maar volgens Niels van den Berg van horecagroothandel Rungis uit Barendrecht zijn de take away-menu's bij de horeca momenteel ontzettend populair. "De klanten van onze klanten hebben ontzettend veel zin om de horeca in te gaan en zich te laten verwennen. Dat zit er nu op de ouderwetse manier niet in en niemand weet wanneer dit wel weer kan. Maar we zien dat de klanten alternatieven zoals Take Away aangrijpen om hun klanten te bedienen. Afgelopen Paasweekend liep dat extra goed."

De afzet van afhaalmenu's zorgt er volgens de SVH Meesterkok niet voor dat er anders wordt gekookt. "Restaurants hebben hun eigen signatuur en die houden ze ook in Corona-tijd vast. Men blijft de producten gebruiken die ze voorheen ook gebruikten. Ik moet zelf ook zeggen dat we hier er kien op zijn en geen concessies doen aan ons assortiment. Het was bij ons al dagelijks topsport om de inkoop en verkoop op elkaar af te stemmen. De volumes zijn nu weliswaar kleiner, maar onze manier van werken is niet veranderd. "


Gert-Jan Zonneveld Piek (rechts van Rungis) op bezoek met chef Joris Bijdendijk bij Radijsteler JongFresh

"Zo zie je dat de asperges, al waren ze dit jaar wat duurder, weer onderdeel hebben uitgemaakt van veel paasmenu's, maar ook andere gave smaken zoals zeewier uit de Oosterschelde en Peruaanse knolletjes deden het goed", vertelt Niels. Hij is optimistisch over het voortbestaan van de klantengroep van Rungis. "We zijn dagelijks met onze klanten in de weer en doen er alles aan om ze te helpen. Ook al komen we nu voor wat minder omzet aan de deur, we komen wel. Ook zijn we volop in de weer om nieuwe samenwerkingen op te zetten, zowel aan de kant van telers als klanten, zodat we zo strak mogelijk staan op het moment dat we straks weer kunnen knallen. Wanneer dat gaat gebeuren weet niemand, maar we staan maximaal paraat!"

Voor meer informatie:
Niels van den Berg
Rungis
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
+31 (0)180 61 78 99
[email protected]  
www.rungis.n