Koelunits bieden duurzame koeling voor boodschappenkiosk

Gerobotiseerde kiosken voor het contactloos ophalen van boodschappen worden op duurzame wijze gekoeld door NaturaLINE-koelunits van Carrier Transicold, een containerkoelsysteem dat gebruikmaakt van het natuurlijke koudemiddel CO2 (R-744). 

Het middel wordt in de maritieme zeevaart gebruikt om perishables en diepgevroren voedingsmiddelen te vervoeren. De NaturaLINE-units worden nu ook op het land ingezet. In de units worden versproducten bewaard die rechtstreeks van de retailer aan de consument worden geleverd via een door het Estse bedrijf Cleveron ontwikkelde kiosk.

Cleveron ontwierp een geautomatiseerde 'click & collect'-oplossing die geschikt is voor diverse toepassingen, waaronder die van boodschappen kiosk  In een tijd waarin de gezondheid en veiligheid van consumenten prioriteit nummer één is, biedt de Cleveron 501 kiosk een gebruiksvriendelijk en contactloos alternatief voor het boodschappen doen in de winkel of thuisbezorging, dat ook nog eens 24/7 toegankelijk is. 

De Cleveron 501 is een geautomatiseerde boodschappenkiosk.

"De 20 en 40 voet lange vrachtcontainers werden uitgerust met een NaturaLine-koelunit," zegt Mihkel IIp, operationeel directeur van Cleveron.  "We realiseerden ons dat we door het combineren van onze robotica met een koelcontainer een oplossing konden ontwikkelen die eenvoudig te verplaatsen en installeren is, voorzien is van koeling en ook nog eens bestand is tegen de elementen," legt IIp uit. "We kozen Carrier als partner vanwege haar ruime ervaring op het gebied van koeling en omdat Carrier het NaturaLINE-systeem aanbiedt met R-744 als koudemiddel."

Het natuurlijke koudemiddel van NaturaLINE heeft een ultra-lage GWP-waarde van 1. Dit is één van de laagste waarden die momenteel worden gebruikt in containersystemen, waarvan sommige GWP's hebben die honderden of zelfs duizenden malen hoger zijn. IIp legt uit dat het duurzaamheidsaspect van NaturaLINE aanspreekt bij hun klanten, waaronder een aantal van de grootste supermarktketens in het land, die ernaar streven hun processen  CO2-neutraal te maken.  

De units van NaturaLINE staan bekend om hun nauwkeurige temperatuurbeheersing en dat is belangrijk omdat de kiosken op verschillende locaties worden geïnstalleerd.  Zo kunnen ze op parkeerplaatsen in de buurt van supermarkten worden geplaatst, nabij kantoren, in drukke stadscentra of op andere plaatsten waar weinig winkelruimte is of waar deze erg duur is. 

Om gebruik te kunnen maken van de kiosk dienen klanten hun order online te plaatsten. De retailer verpakt de diepgevroren en verse producten in zakken die in de Cleveron 501 kiosk in een speciaal koelgedeelte worden geplaatst. Wanneer de klant bij de kiosk aankomt, moet er een smartphonecode worden gescand waarna de bestelling wordt uitgegeven. 

De kiosken met de NaturaLINE-koelunits van Carrier Transicold worden in heel Europa gebruikt binnen de retail en zijn even milieuvriendelijk als de R-744-koelsystemen van Carrier Commercial Refrigeration Europe die in winkels worden gebruikt. De systemen worden ook gebruikt in het Midden-Oosten, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. 

 

Voor meer informatie: 
Heather Robbins
Carrier Transicold
Tel: +1 (561) 365-1122
heather.robbins@carrier.com 
www.carrier.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven