Michiel Minnaar: “Succesvolle test met Otflow op mango's van uit Peru naar Europa”

Koud weer stelt Otflow op de proef

Tholen - Afgelopen week heeft Otflow in samenwerking met een toonaangevende exotenexporteur een test gedaan met Otflow, een speciale elf meter lange bodembedekking die vervaardigd is van gerecycled en waterbestendig materiaal. De mat verbetert de luchtcirculatie in de container door een optimale luchtverdeling tot stand te brengen waarmee de temperatuur in de container op een constant niveau kan worden gehouden. Dit garandeert dat er minder fruit verloren gaat waardoor financiële verliezen voor zowel exporteurs als importeurs beperkt blijven.

Test met mango's uit Peru
Bij de test werden twee testcontainers ingezet - één met en één zonder Otflow met mango's vanuit Peru, bestemd voor Rungis, die precies in de vorstperiode in Rotterdam arriveerden. "De set-temperatuur voor de container was 9 graden maar aangezien de buitentemperatuur onder de 0 graden lag moest de container gaan verwarmen. Waar de Otflow normaliter gebruikt wordt om de koude lucht goed te distribueren moest er nu warme lucht gedistribueerd worden", vertelt Michiel Minnaar, sales manager van Otflow.

 

"Op bovenstaande afbeelding is goed te zien dat de container zonder Otflow veel moeite heeft gehad om de warme lucht bij de deuren te krijgen. Sommige pulptemperaturen bij deuren bij aankomst toonde zelfs rond de 5 graden aan, oftewel een temperatuurverschil van bijna 4 graden van voor tot achter in de container. Ook de temperatuurrecorders (onderstaande afbeelding) die in de laatste pallet tegen de deuren geplaatst zijn toonde een flinke daling toen ze de laatste dagen in het koudefront van Europa terecht kwamen."

"Los van de kwaliteitsproblemen die dit met zich meebrengt geeft dit voor producten zoals bijvoorbeeld mango’s en avocado’s grote problemen bij de rijpcellen in verband met de verschillende rijpingsstadia door de uiteenlopende temperatuurverschillen in de container tijdens transport. De container met Otflow daarentegen toont een veel homogenere temperatuur van voor tot achter in de container. Met alle voordelen van dien", vertelt Michiel.

"Nu komen dit soort koude condities in Nederland natuurlijk niet zo vaak voor, maar er worden ook veel AGF-producten verscheept naar werelddelen waar dit wel voor problemen zorgt zoals bijvoorbeeld Scandinavië, Rusland, China en Canada. Wij zijn in elk geval blij met de uitkomst van de test, die laat zien dat - ongeacht warmte of koude - de Otflow zorgt voor een betere temperatuurverdeling binnen de container."

 

Voor meer informatie:
Otflow
Michiel Minnaar
+31646095254
michiel@otflow.com
www.otflow.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven