MSC belooft vlotte verlading Zuid-Afrikaanse blauwe bessen

Na een succesvol verlopen seizoen in 2020 staat MSC ook in 2021 weer klaar om exporteurs van Zuid-Afrikaanse blauwe bessen te helpen bij de export. In 2020 oogstte Zuid-Afrika een recordaantal blauwe bessen waardoor de export hoger dan ooit was. Naarmate het seizoen vorderde, werd echter steeds meer fruit over zee verladen vanwege de logistieke verstoringen als gevolg van Covid-19.

MSC stond meteen paraat om bij te springen en vervoerde in september voor het eerst een lading verse blauwe bessen vanuit Zuid-Afrika naar Europa. Het fruit reisde vanuit de haven van Kaapstad naar Rotterdam via de wekelijkse 'NWC - Zuid-Afrika'-dienst van de rederij. Daarnaast vervoerde MSC ook kleinere zendingen naar het Midden- en Verre Oosten vervoerd.

Het vervoer van blauwe bessen over grote afstanden vereist het hoogste niveau van aandacht. Als wereldleider op het gebied van koelcontainertransport kan MSC een kosteneffectief en geschikt alternatief bieden voor luchtvrachtverlading. 

Waarom is MSC een goede keuze voor de export van Zuid-Afrikaanse blauwe bessen?
Net zoals andere versproducten zijn blauwe bessen zeer kwetsbaar en moeten ze onder optimale condities worden vervoerd. De koelcontainers van MSC zijn uitgerust met gecontroleerde atmosfeer (CA)-technologieën, zoals XtendFRESH en Star Cool, die de rijping remmen en de groei van micro-organismen die bederf veroorzaken tegengaan, waardoor de versheid, textuur, kleur en smaak van de blauwe bessen langer behouden blijven.

Dankzij haar tientallen jaren ervaring met het verladen van versproducten is MSC een vertrouwde partner voor blauwe bessentelers, -exporteurs en -importeurs wereldwijd. 

MSC biedt de volgende diensten:

  • Wekelijks afvaart vanuit Kaapstad
  • Kortere transittijden naar grote markten, waaronder directe verbinding naar London Gateway en Rotterdam
  • Jarenlange ervaring met lokaal koelcontainervervoer

"We staan ook in 2021 klaar om u te helpen uw export een boost te geven en verre bestemmingen te bereiken." 

Voor meer informatie: 
MSC
www.msc.com/fruit 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven