Aardappelen meest populaire voeding van 2020 in Zweden

In een nieuw onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van Livsmedelsföretagen, de Zweedse federatie van de levensmiddelenbranche, werd aan meer dan 1000 Zweden gevraagd naar de meest trendy en populaire voedings van 2020.

Björn Hellman, directeur van Livsmedelsföretagen: “We zien veel meer verschil in de antwoorden dan andere jaren. Van kimchi, poké bowls en vele soorten brood, tot ontbijtgranen, energiedrankjes en allerlei soorten kool. Het heeft er, denk ik,  mee te maken dat we meer thuis zijn en verschillende smaken en producten testen. Plus dat we ons eten en drinken meer aan onze eigen smaken aanpassen.”

Ondanks meer variatie worden de producten die andere jaren hoog op de lijst stonden, zoals alcoholvrij bier, vegetarische alternatieven en zalm en vlees, ook nu veel genoemd.

Aardappel meest populair
In 2019 ging boerenkool met de titel Voedingsmiddel van het jaar naar huis, maar in 2020 komt de aardappel als winnaar uit de bus.

Jimmy Sandell, communicatiedirecteur bij Livsmedelsföretagen: “De veelzijdige aardappel is een goede oude vriend die op veel verschillende manieren en in of naast veel verschillende type gerechten gebruikt kan worden. We hebben gedurende 2020 een boost gezien in het thuis koken en het eten van meer traditionele gerechten, waar vaak aardappelen in gebruikt worden. Het lijkt een rots in de branding te zijn in een stormachtig jaar en daarom is de winst van de aardappel misschien niet zo verrassend.”

Daarnaast blijkt uit het onderzoek ook een toenemende belangstelling voor koken, broodbakken en telen. Zweden zijn zich meer dan ooit bewust van goed eten en drinken, aldus Björn Hellman.

Bron: ja.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven